Bugari skidali podatke Srba: Postavili čitače na bankomatima, pa hteli da beže preko Gradine

04.08.2023

14:02

1

Troje Bugara skidalo poverlive podatke sa bankomata "Eurobank-Direktna"

Bugari skidali podatke Srba: Postavili čitače na bankomatima, pa hteli da beže preko Gradine
Ilustracija - Copyright Pixabay

Bugarski državljani V.Ž., G.S. i G.Č. osumnjičeni da su na bankomat banke "Eurobank-Direktna" u centru Beograda postavili određene uređaje u cilju prikupljanja poverljivih podataka o računima i platnim karticama klijenata banke, zaustavljeni su na graničnom prelazu Gradina u pokušaju da napuste Srbiju a danas im je određen pritvor.

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, brzom akcijom nadležnih organa otkriven je identitet bugarskih državljana osumnjičenih za falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica. Osumnjičeni su juče zaustavljeni na graničnom prelazu Gradina, nakon čega je doneto rešenje o njihovom zadržavanju. Oni su danas saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva, nakon čega im je određen pritvor.

Navodi se da su osumnjičeni krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili u utorak u večernjim satima, na taj način što su na bankomat banke "Eurobank-Direktna" u centru grada stavili uređaj za očitavanje podataka sa platnih kartica korisnika, tzv. "deep-insert skimmer", zatim uređaj za očitavanje magnetnih traka i elektronskih čipova, kao i mikrokameru, u nameri neovlašćenog prikupljanja poverljivih podataka o računima i platnim karticama klijenata banke, a sve u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike