Boli! Po drugi put su ubili moju porodicu: Otac pregažene Melise (15) ogorčen presudom vozaču ubici

03.08.2023

17:30

0

Da je postojala manja kazna, izrekao bi nju. Presuda je ponižavajuća, kaže Esko Zećović

Boli! Po drugi put su ubili moju porodicu: Otac pregažene Melise (15) ogorčen presudom vozaču ubici
Esko i Melisa Zećović - Copyright Printscreen/Facebook/E.Z.

Moja ćerka Melisa ubijena je 12. decembra prošle godine. Juče se u sudnici dogodilo drugo ubistvo. To je učinio sudija Šemso Hadžić. Za mene je on monstrum. Ubio je po drugi put i mene i moju porodicu, a Melisu overio.

Ovim rečima za 24sedam Esko Zećović, otac Melise (15) koju je na pešačkom prelazu usmrtio Belmin Hasanović, prokomentarisao je presudu od dve godine zatvora vozaču ubici, izrečenu juče u Višem sudu u Novom Pazaru.

printscreen/Instagram/192.rs
Stravičan prizor posle pogibije devojčice u Novom Pazaru

Ogorčeni otac objašnjava da zakon za to krivično delo predviđa kazna zatvora od dve do 12 godina. Sudija je izrekao najminimalniju kaznu.

- Da je postojala manja kazna, izrekao bi nju. Rekao je da prilikom odlučivanja nije uzeo u obzir nijednu olakšavajuću meru, jer ih nije bilo. Na njegovu odluku uticalo je samo to što se ubica pokajao pred sudom i što je pokazao žaljenje, kao i to što nije ranije osuđivan. Rekao je da je poverovao njegovom bolu i zbog toga mu je izrekao kaznu od dve godine. Tada sam pukao. Verujte mi, to je bilo četvrto ročište i za sve vreme suđenje ubici moje ćerke nijednu gorku reč nisam uputio, ali sudiji juče jesam - priča za 24sedam ogorčeni Esko Zećović.

Odmah posle izrečene presude, kako kaže naš sagovornik, tužilac je najavio žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu u čijoj je nadležnosti i Viši sud u Novom Pazaru.

Foto: Printskrin/Fejsbuk
Melisa Zećović

- Zabolela me je nepravda. Zabolelo me je to što je izrečenom kaznom od dve godine zatvora Šemso Hadžić dao podršku svim vozačima ubicama. On je imao saosečanja za bol Hasanovića, ali nije za naš bol. Nama od dana kad se to dogodilo nema života. Bol je neizmerna. Sudija nas je ponovo ubio. Presuda je ponižavajuća - tvrdi Esko Zećović.

Ogorčeni otac Melise Zećović objasnio je da se saobraćajna nesreća u kojoj je pregažena njegova ćerka dogodila 12. decembra, a da jeveć 23. decembra Hasanović postao punoletan.

Printscreen Facebook/Esko Zećović
Esko Zećović

- Nemam primedbe na veštačenja i sudske veštake, ali imam na presudu. Prinuđen sam da idem dalje sve dok pravda ne bude zadovoljena. Imam podršku Udruženja roditelja dece stradale u saobraćajnim udesima. Žaliću se lokalnoj samoupravi. Ići ću i u Beograd. Predsednik Vučić nas je primio pre desetak dana i rekao je da ćemo se ponovo sastati u avgustu. Punu podršku imamo i od vas medija. Želim da se ubica moje ćerke adekvatno kazni - zaključuje Esko Zećović.

 

Esko se prisetio i kobne saobraćajne nesreće koja se, kako kaže, dogodila u 7.42 sata.

- Čuo sam se Melisom u 6.33 ujutru. Ona se svako jutro javljala svom babu. Ja sam otišao da odrađujem svoj posao na selu, a ona u školu. Posle sam čuo šta se dogodilo od drugih ljudi. Nemam osudu za te vozače, ali ni pomilovanje. Melisu ću čuvati i pamtiti dok moja duša bude živa. Melisu će cela planeta Zemlja pamtiti jer onakva duša, onakva devojčica ne umire, niti može da se zaboravi. Uh, mogao bih da vam pričam o njoj do kraja svog života. Svaki dan bi me obradovala peticama, a ja nju i drugaricu ručkom posle škole. Prešao bi 40 kilometara samo da je počastim i obradujem - prisetio se sa tugom Esko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike