Pet pitanja o ranjenom policajcu: Misterija revolveraškog obračuna na Autokomandi

02.08.2023

11:28

0

Jedno od ključnih pitanja je i odakle suspendovanom policajcu oružje

Pet pitanja o ranjenom policajcu: Misterija revolveraškog obračuna na Autokomandi
Uviđaj posle pucnjave na Autokomandi - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Policajac Bojan T. (26) ranjen je u nedelju 30. jula oko 14 časova u restoranu "Užice" na beogradskoj Autokomandi. Od trenutka kad se vatreni obračun dogodio pojavile su se različite informacije, što je unelo misteriju u čitav slučaj.

Mnogobrojna pitanja ostala su bez odgovora. Ko je ranjeni muškarac, šta se tog dana dešavalo u restoranu, zbog čega je izbila svađa posle koje su ispaljeni hici, da li je policajac bio pod suspenzijom ili na bolovanju, odakle mu oružje koje je neovlašćeno koristio ako je bio suspendovan, kao i gde je sada napadač.

Policijska brigada

Sve što se o ranjenom muškarcu zna jeste da se zove Bojan i da ima 26 godina, kao i da je pripadnik Policijske brigade, posebne jedinice u sastavu Policijske uprave za grad Beograd.

Oko čega su se sukobili policajac i napadač? Kobnog dana, u vreme ručka, u restoranu je Bojan T. sedeo sa svojim društvom, u kom je bio i napadač. U jednom trenutku, između Bojana i napadača dogodila se svađa, koja je potom eskalirala u pucnjavu. Napadač je, prema nezvaničnim informacijama, izašao iz lokala, otišao do automobila, a potom se maskiran vratio sa pištoljem u ruci i ispalio nekoliko hitaca u Bojana.

A pomagači

Policajca su tada pogodila tri metka, od kojih dva u stomak i jedan u ruku. Povređen, išetao je iz lokala, posle čega ga je, kako se sumnja, muškarac Peko D. (53) odvezao do Urgentnog centra. Tada je, kako se sumnja, muškarac Nemanja B. (32) uzeo pištolj od Bojana i sakrio ga u Velikom Mokrom Lugu.

Napadač je odmah posle pucnjave pobegao. Iz restorana je izašao trčeći sa pištoljem u ruci i uputio se ka benzinskoj stanici koja se nalazi prekoputa, a zatim ka stadionu Crvene zvezde. Oko čega su se napadač i policajac posvađali, može samo da se nagađa.

Bojan je kod sebe imao pištolj koji je, kako je MUP zvanično saopštio, nosio neovlašćeno. Zasada nije poznato da li je kod sebe imao službeni pištolj, odnosno od koga je nabavio pištolj, kada ga je nabavio i zašto.

Igre oko bolovanja

Neposredno posle vatrenog okršaja, u medijima se pojavila informacija da je ranjeni muškarac, Bojan, policajac koji je suspendovan. Prema nezvaničnim informacijama, on jeste suspendovan, ali da ne bi dobio rešenje o suspenziji, on je otvorio bolovanje.

Policajac, po zakonu, ne može da bude suspendovan dok je na bolovanju. Bojan je krajem prošle godine otvorio bolovanje, ali nijednom nije doneo doznake kako bi opravdao svoje višemesečno odsustvo s posla.

U Zakonu o policiji navodi se da se policijskom službeniku koji je udaljen sa rada oduzimaju službena značka, službena legitimacija, oružje i druga sredstva koja su mu poverena za obavljanje poslova. Zakon o radu, međutim, predviđa kao razloge za otkaz nedostavljanje potvrde o privremenoj sprečenosti za rad, kao i zloupotrebu prava na odsustvo zbog privremene sprečenosti za rad.

Pitanje bez odgovora je i gde je napadač. Za njim se intenzivno traga, a identifikovan je kao S. B. (28), koji je visok oko 180 centimetara i krupnije je građe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike