Snimak pucnjave na granici sa Mađarskom: Hitna pomoć odjurila ka šumi, još uvek nije poznato da li ima povređenih (VIDEO)

26.06.2023

09:49

0

Snimak je na društvene mreže postavio sugrađanin

Snimak pucnjave na granici sa Mađarskom: Hitna pomoć odjurila ka šumi, još uvek nije poznato da li ima povređenih (VIDEO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/R.M.

Stanovnici područja uz šumu u graničnom pojasu s Mađarskom tokom noći su sporadično prijavljivali pucnjavu. Ona se intenzivirala tokom jutra, oko šest časova, kada su Makova sedmica i Treset dočekali zoru ne uz cvrkut ptica, nego uz zvuke hitaca iz vatrenog oružja, a kako javljaju građani, puca se i iz automatskog oružja.

O tome svedoči video-snimak koji je jedan sugrađanin postavio jutros oko šest časova na društvene mreže, a na kojem se čuju pucnji iz vatrenog oružja.

Građani takođe javljaju da je primećeno da se više ekipa hitne pomoći uputilo u šumu, ali zasada nema informacija o povređenima, kao ni o tome šta konkretno preduzimaju organi reda.

 

 

Pre nešto više od nedelju dana nakon novog "puškaranja" policijske snage su u velikom broju ušle u šumu i svojim delovanjem sprečili dalje sukobe. Zvanični epilog tog incidenta je troje povređenih, a sve ostalo nije zvanično saopšteno. Istog dana iz ovog pojasa, ali na nekoliko drugih delova u okolini Subotice, policija je pronašla i izmestila u druge prihvatne centre više od stotinu migranata.

Bez obzira na rad policije i izmeštanje mirganata, građani svakodnevno postavljaju snimke na kojima se vidi da taksisti u velikom broju, ali po starom sistemu, dovoze migrante, praktično do samog ulaza u šumu, gde se dalje sami koordinišu. Tako je i za vikend bilo dosta objava koje pokazuju da u nepreglednu i prostranu šumu migranti ulaze bez ometanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike