Vaterpolista pedofil bez kontrole: Ko je morao da kontroliše predatora iz Košutnjaka

31.07.2023

19:30

0

Miljan Čolović osuđen 2015. godine, a svi seksualni prestupnici od 2013. se prate i kontrolišu

Vaterpolista pedofil bez kontrole: Ko je morao da kontroliše predatora iz Košutnjaka
Miljan Čolović - Copyright Twitter

Bivši vaterpolista Miljan Čolović (41), inače osuđivani silovatelj, ponovo je uhapšen 22. jula u beogradskom Košutnjaku. Njega je prolaznica prijavila policiji jer joj je pokazivao polni organ. Uhvaćen je i kako pokazuje polni organ deci a posle saslušanja u tužilaštvu određen mu je jednomesečni pritvor.

Prvi put Čolović je bio uhapšen u Beogradu 2015. godine nakon što ga je kućna pomoćnica prijavila za silovanje. Tada ga je Viši sud u Beogradu osudio na tri godine zatvora, koje je odležao.

O tome kako je moguće da se osuđivani silovatelj našao ponovo u blizini žena i dece razgovarali smo sa Igorom Jurićem, predsednikom Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Naš sagovornik objašnjava da svi seksualni prestupnici, koji su osuđivani pre 2013. godine, ne podležu nikakvom praćenju, nema ih u registru, niti su pod ikakvom kontrolom.

ATAImages/ Antonio Ahel
Igor Jurić

- Svi koji su osuđeni posle 2013. godine kada je usvojen Marijin zakon upisani su u registar seksualnih prestupnika. Oni imaju obavezu da se redovno javljaju policijskim upravama i da ih obaveštavaju ukoliko izlaze iz zemlje. U obavezi su i da jednom nedeljno javljaju da nisu imali kontakt sa decom. Neki od njih, međutim, to čine telefonom umesto da u policiju dođu lično u policiju - objašnjava Jurić.

Niko, međutim, nema odogovr na to kako se seksualni prestupnik, koji je osuđen 2015. godine, našao na javnom mestu među decom i ženama.

Pre nego što je seksualni manijak pre nekoliko dana ženi u parku u Košutnjaku pokazao polni organ, fotografisan je kako sedi na klupici, a njegova slika je objavljena na društvenim mrežama kako bi se građani, a naročito žene i deca, upozorili na opasnost.

Ljudi su na društvenoj mreži Tviter objavili sliku muškarca koji sedi na klupici. Na sebi je imao crni šorc, plavu majicu i ranac na leđima, kao i naočare za vid i malu bradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike