Oslobođen Zvezdan Terzić

31.07.2023

12:51

0

Autor: Mi. S.

Predsednik FK Crvena zvezda oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja dok je vodio OFK Beograd.

Oslobođen Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić - Copyright FK Crvena zvezda

Predsednik FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić oslobođen je optužbe. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja dok je vodio OFK Beograd. On se nije pojavio na izricanju presude, kojom je otkazano suđenje posle više od 12 godina.

I sredinom meseca, kada je sudija Ana Đuričković Trifunović zakazala izricanje presude, bilo je poznato da su dve optužbe protiv Terzića zastarile, pa se teretio samo za jedan od tri transfera OFK Beograda - Branislava Ivanovića u Lokomotivu iz Moskve.

Taj transfer dogodio se 2006, a Terzić je bio oprtužen da je kao predsednik FSS omogućio američkoj firmi da od tog transfera nezakonito zaradi više od dva miliona. Uz taj transfer, zastario je deo optužnice koji se odnosi na transfer Srđana Stanića iz OFK Beograda u Spartak iz Moskve i Vanje Grubača u Hamburg iz Nemačke. Terzić je na suđenju rekao da nije imao nikakvu ulogu u Ivanovićevom transferu i predložio je oslabađanje.

Nakon donošenja presude i njenog javnog objavljivanja, tužilaštvo i odbrana moći će da se žale na odluku, a o tome će dalje odlučivati sudije Apelacionog suda u Beogradu.

Bonus video

MUP RS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike