Ponovo odloženo suđenje Zvezdanu Terziću: Javio da se razboleo

02.06.2022

13:14

0

Autor: 24sedam

On je optužen da je ranije, kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio položaj u vezi sa transferima fudbalera tog kluba

Ponovo odloženo suđenje Zvezdanu Terziću: Javio da se razboleo
zvezdan_trezic_09052022_0041 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pripremno ročište pred ponovni početak suđenja generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 6.jul zbog izostanka Terzića.

Njegovi branioci, kako Tanjug saznaje, obavestili su sud da je Terzić bolestan i dostavili medicinsku dokumetaciju iz Doma zdravlja.

On je optužen da je ranije, kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio položaj u vezi sa transferima fudbalera tog kluba.

Ovo suđenje treba da krene ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća i to pripremnim ročištem koje je zatvoreno za javnost, a nakon čega će biti zakazan početak suđenja koje će biti javno.

Suđenje Terzću počelo je još 2010 godine i bilo je i završnoj fazi, mada se nekoliko godina nije održavano jer je sud čekao odgovore po zamolnicama iz inostranstva, odnosno da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom položaja odgovornog lica, od prodaje tri fudbalera OFK "Beograd" inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvojao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, navodno "teški" više miliona evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike