Ženu iskasapio sekirom u spavaćoj sobi, pa se obesio: Pre krvoprolića naručio hranu

01.08.2023

08:00

0

Čedomir Jovanić posle večere sekirom ubio suprugu Blaženku Grbić Jovanić, pa presudio sebi

Ženu iskasapio sekirom u spavaćoj sobi, pa se obesio: Pre krvoprolića naručio hranu
Čedomir u spavaćoj sobi usmrtio Blaženku - Copyright Profimedia/Facebook_cedomirjovanic

Stravična porodična tragedija dogodia se pre godinu dana u porodičnoj kući u ulici Velike međe u beogradskom naselju Batajnica. Čedomir Jovanić (43) ubio je suprugu Blaženku Grbić Jovanić (39) sekirom u spavaćoj sobi, a potom presudio sebi. Ona je, inače, radila kao medicinska sestra u GAK "Narodni front".

Čedomir je, kako su ispričale komšije posle zločina, uoči krvavog pira naručio večeru. On je pokosio travu u dvorištu, pozvao dostavu hrane za sebe i suprugu i naručio picu, pa posle večere mučki ubio ženu, a potom počinio samoubistvo.

Istraga je pokazala da je Čedomir sekirom u krevetu u spavaćoj sobi iskasapio suprugu Blaženku, inače babicu u bolnici "Narodni front", a potom se obesio o gredu u pomoćnoj prostoriji na spratu kuće. U tom trenutku bili su sami kod kuće, jer su im deca bila na putovanju.

Tela su pronađena dan posle tragedije u večernjim satima, pošto se Čedomir i Blaženka nisu javljali kumovima, sa kojima su navodno imali dogovor da se vide i prethodno čuju.

O motivu krvavog pira ni komšije ni rođaci ništa nisu znali. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Blaženka je Čedomiru, koji je radio u Nemačkoj i koji je u Srbiju došao samo petnaestak dana ranije, rekla da želi da se razvede.

Ljubav iz srednje škole

Posle tragedije u Batajnici na mestu zločina okupili su se rodbina, prijatelji, ali i mnogobrojne novinarske ekipe.

Dve sestre sa istog odeljenja bolnice ubili muževi

Blaženku Grbić Jovanić, medicinsku sestru koja je bila zaposlena na apartmanima u "Narodnom frontu", ubio je sekirom suprug Čedomir Jovanić, a istu sudbinu doživela je i njena koleginica Maja Đorđević, koju je pre šest godina ispred Centra za socijalni rad ubio bivši partner Marko Nikolić, koji je pre toga zadavio njihovog sina Mihajla (5). On je kasnije presudio sebi u zatvoru.

Blaženkin stric Slobodan, koji se zatekao ispred kuće, rekao je da se ovako nešto nije dalo očekivati.

Facebook_cedomirjovanic
Čedomir Jovanić

- Blaženka i Čedomir upoznali su se još dok je ona bila u srednjoj medicinskoj školi u Zemunu. Ona je poreklom iz Bačke Topole, gde su njeni doseljeni poodavno iz Bosne, a Čedomir je iz Like. Koliko znam, njih dvoje nisu imali bračnih problema. Voleli su se, izrodili dvoje dece. On je radio poslednje tri-četiri godine u Nemačkoj, a ona kao medicinska sestra u GAK "Narodni front". Ipak, znamo da je Čeda voleo da popije, ali ne i da je nasilan - ispričao je novinarima Slovbodan, i sam šokiran tragedijom.

Zbog Blaženkine smrti njene kolege iz porodilišta "Narodni front" bile su slomljene od bola. Oni nisu mogli da veruju da je stradala tako dobra žena. Kako su ispričali, bila je požrtvovan i dobar radnik, borila se za svoju porodicu, iako je umela da se požali da ima probleme u braku.

Vredna, plemenita i požrtvovana

- Blaženka i ja smo radile zajedno poslednjih 10 godina. Ona je bila dobra, vredna i plemenita žena. Požrtvovana majka! Borila se za svoje dvoje dece, radila je i privatno. Kolegama je uvek izlazila u susret, svakom je htela da pomogne da uskoči. Bila je veliki čovek - ispričala je Ljiljana, glavna sestra odeljenja na kom je Blaženka radila.

Facebook_blazenkagrbicjovanic
Blaženka Grbić Jovanić

Ona je dodala da su Blaženku svi voleli i da su zanemeli kada su čuli da je ubijena u Batajnici. Rekla je da su je obožavale i pacijentkinje i doktori i druge medicinske sestre.

Za tragičnu vest Ljilja je saznala samo nekoliko sati nakon što se tragedija dogodila.

- Odmah su mi javili, nisam mogla da dođem sebi. Bila sam u šoku. Ona je trebalo danas da radi prvu smenu i ja sam došla sada da je zamenim. Volela bih da je menjam zbog neke lepe stvari, a ne zato što je više nema - kroz suze je ispričala Ljilja.

Na pitanje da li se Blaženka žalila da je suprug maltretira, glavna sestra je odgovorila da svi imaju probleme i nesuglasice.

- Govorila je samo da su imali prepirke, da su se posvađali, ali nije mi nikada rekla da je tuče i maltretira. Dvoje dece je ostalo bez roditelja. Ćerka joj je tek napunila 18 godina, a sin treba sada da krene u peti razred. Velika je to tuga. Mnogo nam je teško - zaključila je Ljilja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike