Zlatni ćup u gepeku: Narukvice, ogrlice, minđuše... "teške" četiri miliona

27.07.2023

13:16

0

Autor: 24sedam

U dve odvojene akcije, na dva različita prelaza, carinici su zaplenili zlatan nakit vredan četiri miliona dinara

Zlatni ćup u gepeku: Narukvice, ogrlice, minđuše... "teške" četiri miliona
Copyright Foto: Uprava carina

Carinski službenici su tokom protekle nedelje na graničnim prelazima Batrovci i Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili skoro kilogram zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na oko četiri miliona dinara.

Prekršaj na graničnom prelazu Batrovci otkriven je 26. jula, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil strane registracije, kojim je sam putovao 35-godišnji muškarac. Ali, u prtljažniku ispod kofera i torbi, u prostoru za rezervni točak, carinici su pronašli kesu i u njoj kozmetički neseser pun zlatnog nakita. Nakon merenja utvrđeno je da su orglice, narukvice i prstenje teški gotovo 700 grama, a njihova vrednost je oko tri miliona dinara.

Na prelazu Gradina je dva dana ranije otkriven sličan prekršaj, kada je na ulazu u zemlju za deatljnu kontrolu izdvojen automobil, kojim je petoro stranih državljana putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj. Tokom detaljnog pregleda, u torbi 46-godišnje putnice pronađen je kovčežić za nakit, sa zlatnim ogrlicama, narukvicama i prstenjem ukupne težine oko 250 grama. 

Bonus video

MUP RS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike