Otkrivamo ko je uhapšeni šef ruske mafije: Čovek sa pet lica, mezimac bosa Dede Hasana (FOTO)

20.07.2023

12:55

0

Autor: 24sedam

Tri godine niko nije čuo gde je "čovek sa pet lica"

Otkrivamo ko je uhapšeni šef ruske mafije: Čovek sa pet lica, mezimac bosa Dede Hasana (FOTO)
Copyright Printscreen/Youtube/ ПРАЙМ КРАЙМ

Georgij Manukjan, zvani Žorik Tbiliski, koji je 13. jula uhapšen na aerodromu u Tivtu, imao je i nadimak "čovek sa pet lica". O njegovoj sudbini ruska policija nije znala ništa od 2020. godine, kada je izašao iz pritvora.

Printscreen/Youtube/ ПРАЙМ КРАЙМ
Georgij Manukjan (jedan)

Žorik Tbiliski rođen je 1964. godine u Tbilisiju. Od devedesetih godina prošlog veka živeo je u Krasnodaru, a zatim u Gelendžiku. Važi za veoma uticajnog u mafijaškim krugovima u Krasnodaru. Lično ga je 1993. najsuroviji šef ruske mafije Aslan Usojan, poznat i po nadimku Deda Hasan, primio u kriminalnu organizaciju. Kažu da je godinama kasnije postao i vođin miljenik, sve dok Deda Hasan nije ubijen snajperskim metkom 2013. godine.

Snajperski metak za Deda Hasana

Aslan Usojan, poznat po nadimku Deda Hasan, bio je jedan od najsurovijih šefova ruske mafije i glavni zaštitnik sada uhapšenog Georgija Manukjana. Deda Hasan je ubijen januara 2013. godine u centru Moskve. Snajperista je u njega pucao dok je izlazio iz restorana "Karetni dvor". Teško ranjeni mafijaški bos je prevezen u bolnicu, gde je preminuo. U napadu je ranjena u nogu jedna prolaznica.

- Georgi Manukjan jedan je iz plejade jermenskih lopova, zahvaljujući kome su na Kubanu "lopovske tradicije" duboko utkane u mentalitet lokalnog stanovništva. Oduvek je bio dosledan pristalica Deda Hasana i uživao je njegovo puno pokroviteljstvo - pisao je ruski sajt "Prime Crime" 2010.

Printscreen/Youtube/ ПРАЙМ КРАЙМ
Georgij Manukjan (dva)

Manukjana su maja 2010. pritvorili službenici kriminalističkog odeljenja Centralne uprave unutrašnjih poslova Krasnodarske oblasti. U džepu su mu pronađena 3,5 grama heroina. Aprila 2011. godine proglašen je krivim i osuđen na tri godine zatvora u kaznenoj koloniji.

Printscreen/Youtube/ ПРАЙМ КРАЙМ
Georgij Manukjan (tri)

Onda je Manukjan uhapšen 8. septembra 2017. godine zbog optužbi za iznudu. Prema operativnim podacima, od četvorice pritvorenika - Manukjana i trojice njegovih navodnih saučesnika - oduzeti su vatreno oružje i više od 10 mobilnih telefona.

Printscreen/Youtube/ ПРАЙМ КРАЙМ
Georgij Manukjan (četiri)

Oni su se teretili za pokušaj iznude od milion rubalja (10.000 evra) od jednog svog sugrađanina. Međutim, 2020. godine Manukjan je oslobođen svih ovih optužbi.

Printscreen/Youtube/ ПРАЙМ КРАЙМ
Georgij Manukjan (pet)

Od tada mu se gubi svaki traga, sve dok ga, po poternici Interpola raspisanoj u Moskvi, nisu uhvatili crnogorski policajci na aerodromu u Tivtu.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike