Suprugu ubio karabinom na dan proslave 40 godina braka: Optužen Ljubodrag iz Markovca

15.07.2023

20:30

0

Autor: Mi. S.

Ljubodrag Nikolić (69) iz sela Markovac kod Velike Plane optužen za ubistvo supruge Milanke (65)

Suprugu ubio karabinom na dan proslave 40 godina braka: Optužen Ljubodrag iz Markovca
Milanka Nikolić koju je ubio suprug Ljubodrag - Copyright Printscreen/Facebook/Milanka N.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Ljubodraga Nikolića (69) iz sela Markovac kod Velike Plane koji je krajem prošle godine ubio suprugu Milanku (65) na proslavi 40 godina braka.

Zločin se, da podsetimo, dogodio 17. decembra prošle godine, kada je Ljubodrag pucao iz lovačkog karabina u svoju suprugu, koja je preminula na licu mesta. Ubistvu je prethodila kraća svađa supružnika koja je počela u kafani, a nastavila se kod kuće. Pronađeno je oružje na licu mesta, a Ljubodrag se nakon ubistva predao policijskoj patroli.

Supružnici su kobnog dana išli do grada, a plan je bio da on uzme pečenje iz lokalnog restorana kako bi kasnije uz svečani ručak sa prijateljima proslavili 40 godina braka. Međutim, osumnjičeni je, dok je čekao pečenje, otišao u kafanu i zaseo.

Supruga, koja je u međuvremenu, bila kod frizera naljutila se što je Ljubodrag ostao u kafani umesto da pečenje donese kući. On je na to rekao Milanki da "ide kući", a potom se pravio da se ništa nije desilo. Svađa se, meutim, nastavila kada je ubrzo stigao u kuću, i to naočigled komšinice.

Počeli su da se vređaju i vikali su jedno na drugo. U jednom trenutku suprug je ljutito izašao iz prostorije, a žena je mislila da je otišao da ohladi glavu, kao i svaki put kad se posvađaju. On se, međutim, vratio sa starim karabinom i sa vrata pucao u ženu, koja je pogođena u stomak.

Komšinica je posle svega doživela infarkt i imala terapije zbog pretrpljenog stresa.

Milanka preminula na licu mesta, dok se Ljubodrag predao policiji. Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu branio ćutanjem, a posle hapšenja izmerena su mu čak dva promila alkohola u krvi.

Bračni par se svega nekoliko nedelja pre ubistva vratio iz Francuske gde su godinama živeli i radili. Bili su u braku 40 godina, ali bez zajedničke dece. Milanka je iz prethodnog braka imala ćerku, koju je Ljubodrag voleo kao svoje dete.

Za ubistvo supruge, Ljubodragu preti kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike