Suđenje za ubistvo Stefana Filića: Optuženi negiraju krivicu, opisali su tuču

24.10.2020

10:54

0

Suđenje za ubistvo Stefana Filića: Optuženi negiraju krivicu, opisali su tuču
Copyright Facebook/Stefan Filić

U Višem sudu u Smederevu juče je počelo suđenje Nikoli Bojoviću (21) i Mitru Pandureviću (19), koje tužilaštvo tereti za teško ubistvo maturanta Stefana Filića, koje se dogodilo početkom 2. februara ove godine u Velikoj Plani.

Bojović, koji je optužen da je nekoliko puta udario Filića, a zatim ga šutnuo u glavu, negirao je da je kriv za delo za koje ga tužilaštvo tereti. Prema njegovoj tvrdnji, koja se razlikuje od ranije iznetih odbrana pred tužiocima, tuča u blizini diskoteke “Brodolom” počela je jer mu je neko iz Stefanovog društva “nešto drsko dobacio, smejao i nije želeo da se izvini”. Nije međutim, mogao da precizira ko mu je i šta drsko dobacio, piše ovaj list.

– Nije me ugrožavao, reagovao sam nesmotreno. Perifernim vidom, sa desne strane, video sam da je pao na asfalt, licem nadole. Tresao se. Šutnuo sam ga desnom nogom, prednjim punim delom – rekao je Bojović, koji je inače godinama trenirao fudbal čak je i zarađivao od ovog sporta, a svoj postupak “pravdao” je time da je bio u strahu jer ga je prethodno neko udario po nosu.

Stefanov otac: “Očigledno je da su ga sva trojica udarala”

Slušao sam ih pažljivo. Optuženi za ubistvo mog sina Stefana hoće da umešaju i Predraga Stoiljakovića u zločin. On ih je optužio u svom iskazu, a očigledno je da su ga sva trojica udarala – rekao je Stefanov otac Nenad Filić za “Blic” nakon što su dvojica optuženih za ubistvo njegovog 18-godišnjeg sina Stefana iznela odbranu.

I drugooptuženi Mitar Pandurević je promenio raniju odbranu, počevši od toga ko je išao iza koga i gde su bili mladići kada je započela tuča koja se završila kobno po mladog Filića. Pandurević tvrdi da nijednom nije udario Filića i da je u tuči učestvovalo sedam osoba. On se, kako je rekao, tukao sa Stefanovim mlađim bratom A. F, dok je “Stefan razmenjivao udarce sa Stoiljkovićem”. Na pitanje tužioca da pojasni to, Pandurević je naveo da je “Filić jednom udario Stoljikovića, a ovaj je njemu zadao nekoliko udaraca”. Stoijljković je inače svedok u ovom postupku.

Obojica su kazala da nisu pomogla Stefanu kada su videli da leži na asfaltu, da su pobegli kada su čuli policijsku rotaciju, navodno iz straha, jer su i Bojović i Pandurević ranije procesuirani zbog nanošenaj teških telesnih povreda. Pandurević kao maloletnik, dok je Bojović zbog tog krivičnog dela u humanitarne svrhe uplatio 30.000 dinara.

Tužilac je, čitajući optužnicu, naveo da je Bojović u trenutku zločina imao 1,7 promila alkohola u krvi, a Pandurević 1,35 promila. Optuženi su potvrdili da su pre tuče pili.

Podršku roditeljima, Ljubinki i Nenadu, i bratu ubijenog maturanta juče su pred sudom, ali i u sudnici, dali brojni Stefanovi prijatelji i drugari iz škole. U rukama su držali fotografije ubijenog mladića, a nosili su i majice sa njegovim likom. Mladi su držali i transparent na kom je pisalo: “Prerano ti je istrgnut život iz ruku, tebi koji si ga najviše zaslužio”. U rukama su držali i balone na kojima je pisalo kratko: “Pravda za Stefana”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike