Nakon porodične tragedije saslušana baba dečaka koji je slučajno usmrtio brata: Sumnjiči se da je nezakonito držala lovačku pušku i municiju

08.07.2023

12:30

0

Nesrećni događaj se desio 6. jula oko 13:15 sati, kada je 14-godišnji unuk u dnevnoj sobi kuće nenamerno oduzeo život svom dve godine mlađem bratu

Nakon porodične tragedije saslušana baba dečaka koji je slučajno usmrtio brata: Sumnjiči se da je nezakonito držala lovačku pušku i municiju
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu održano saslušanje Vesne L. (56), koja se sumnjiči da je nezakonito držala lovačku pušku i municiju. Ova optužba proističe iz tragičnog incidenta u kojem je njen stariji unuk, koristeći istu pušku, usmrtio svog mlađeg brata pre dva dana.

Vesni L. se stavlja na teret krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim delom teških dela protiv opšte sigurnosti, u vezi sa krivičnim delom izazivanja opšte opasnosti. Tokom saslušanja, osumnjičena je iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj bude određen pritvor zbog zabrinutosti za javnu sigurnost. Prema sumnjama, Vesna L. je neovlašćeno držala lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, a postupala je suprotno propisima o sigurnom čuvanju oružja i municije, što je omogućilo neovlašćenim licima pristup.

Nesrećni događaj se desio 6. jula oko 13:15 sati, kada je 14-godišnji unuk u dnevnoj sobi kuće, koristeći spomenutu pušku, oduzeo život svom dve godine mlađem bratu. Tužilaštvo smatra da je ova situacija izazvala uznemirenje javnosti.

Ovaj tragični događaj je podsetnik na važnost pridržavanja propisa i bezbednog čuvanja oružja i municije, kako bi se sprečile ovakve nesreće. Istraga i pravni postupak nastavljaju se kako bi se utvrdile sve okolnosti i odgovornost u vezi sa ovim slučajem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike