Crna serija maloletnika: Kobni dečji hici iz lovačke puške

06.07.2023

20:45

0

Sve tragedije dogodile su se iz nehata ili iz igre

Crna serija maloletnika: Kobni dečji hici iz lovačke puške
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Četrnaestogodišnji dečak ubio je iz nehata svog dve godine mlađeg brata u selu Međulužje kod Mladenovca, a smrtonosne hice ispalio je iz lovačke puške. Ovo nije prva tragedija koja se dogodila u Srbiji, a u kojoj su se deca domogla vatrenog oružja i pušaka.

Prema nezvaničnim saznanjima medija, otac dečaka iz sela kod Mladenovca lovačku pušku ima u legalnom posedu, ali je kako se sumnja, najverovatnije nije čuvao na zakonom propisan način.

 

I Aleksandar Anđelković (16) ubijen je lovačkom puškom u selu Gornja Vranjska kod Šapca 15. jula 2014. godine. Telo dečaka, sa ranama nanetim iz vatrenog oružja, pronađeno je u kući Milenka Damjanovića (57). Lovačka puška nađena je na licu mesta.

Pixabay
Ilustracija

Prema prvim rezultatima istrage, Anđelković je pre nego što je ubijen bio sa sinom vlasnika kuće i još dve osobe. Mladići su se igrali lovačkom puškom koja je u vlasništvu Damnjanovića i za koju on ima dozvolu. Patrona napunjena sačmom usmrtila je Anđelkovića.

Šabačka policija privela je jednu osobu za koju se sumnja da je ubio mladića, reč je o sinu vlasnika puške, koji takođe ima 16 godina. Njih dvojica su bili najbolji prijatelji, a s njima je u vreme pogibije bila još jedna osoba.

Tragedija, koja se takođe dogodila iz nehata, zbila se pre dve godine kod Trstenika. Tada je posle  slučajnog samoranjavanja lovačkom puškom  preminuo Veljko M. (15) iz Gornje Crnišave. Tinejdžer je preminuo u operacionoj sali Opšte bolnice Kruševac nešto posle 15.15 uprkos svim pokušajima lekara da ga spasu.

Meštani su rekli da su čiuli da je dečak čistio lovačku pušku, koja je opalila i on je sa teškim povredama lica prevezen u kruševačku bolnicu. Dečak je pohađao osmi razred osnovne škole.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike