Makazama ubio brata, jer ih je maltretirao i tražio novac: Stravičan zločin u Vršcu videla njihova sedmogodišnja sestra!

17.02.2024

08:00

0

Nikola K. makazama po telu i jednim ubodom u vrat izbo je brata Damira naočigled njihove sestre J. K.

Makazama ubio brata, jer ih je maltretirao i tražio novac: Stravičan zločin u Vršcu videla njihova sedmogodišnja sestra!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stravičan zločin, mnogi tvrde nezapamćen do tada u Vršcu, dogodio se na današnji dan pre tačno 14 godina u porodičnoj kući u ulici Heroja Pinkija broj 112. Nikola K, koji je tada imao 19 godina, 17. februara 2010. godine, oko 19.45 časova, sa više ubođa makazama usmrtio je svog četiri godine starijeg brata Damira i to naočigled njihove sedmogodišnje sestre J. K.

Ubistvu, koje se dogogilo u dnevnoj sobi porodične kuće, prethodila je žučna svađa, a potom i fizički obračun između braće.

Posle tragedije, kojoj je prisustvovala sestra J. K, Nikola se presvukao, pozvao policiju i predao se. Uz krivičnu prijavu je predat istražnom sudiji Višeg suda u Pančevu.

Tragediji je prethodila žučna rasprava braće kada je Damir došao kući pijan i počeo da preti da će pobiti sve ukućane, ako mu ne daju novac. Prilikom fizičkog obračuna, Nikola je dograbio makaze i više puta ubo brata u telo i jednom u vrat. Presvukao je potom krvavu garderobu, pozvao policiju i prijavio zločin, a zatim seo i mirno sačekao dolazak patrole koja ga je uhapsila.

U trenutku tragedije u kući, ali u drugoj sobi bile su sestra (7), koja je, kako se ispostavilo, videla zločin i njihova baka, dok je majka Bežika bila na poslu na farmi krava u "Agrovršcu".

Maltretirao porodicu

Policijski uviđaj obavljen je uz asistenciju vršačke i pančevačke policije, a telo nastradalog mladića poslato je na obdukciju.

Komšije su posle zločina ispričale novinarima da je ubijeni mladić bio alkoholičar i zavisnik od narkotika, kao i da je često uznemiravao i maltretirao porodicu. Prema njihovim rečima, Damir nije nigde radio, bio je vrlo agresivan, a više puta je pokušao da presudi sebi. Lečio se navodno i u neuropsihijatrijskoj bolnici "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu.

Profimedia
Ilustracija

Policija je svojevremeno protiv Damira podnosila i krivičnu prijavu zbog ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti. Bio je poznat po agresivnom ponašanju.

Damirov brat Nikola je, takođe, jednom pokušao samoubistvo, ali, kako su ispričale komšije, zbog nesrećne ljubavi. Ispred drugaričine kuće, tri godine ranije, presekao je vene na rukama. Radio je sa majstorima na građevini i jedini je uz majku doprinosio porodici posle očeve smrti, jer Damir nigde nije radio.

Kobni pad na poslu

Miodrag, otac dvojice mladića i sedmogodišnje devojčice nastradao je 14 meseci ranije kada je usled epileptičnog napada pao na poslu i glavom udario u pod. Zadobio je hematom na glavi i preminuo je u bolnici posle nekoliko dana, baš na dan kada je njegov mlađi sin Nikola postao punoletan.

Posle porodične tragedije, tišina je zavladala ulicom Heroja Pinkija u Vršcu. Otvorena vrata kuće sa brojem 112 i muk unutra, kao i umrlica na kapiji, jedini su nagoveštavali da se tu dogodilo stravično ubistvo.

Majka je bila van sebe od bola. Vezana za krevet, prizivala je dečake. Kobne večeri nije bila kod kuće, jer je radila u drugoj smeni na farmi krava u „Agrovršcu“. Nemila vest zatekla je nesrećnu ženu na poslu. Iako je slutila šta je razlog nezapamćene nesreće, nije mogla da se pomiri sa istinom.

Za Nikolu, koji je usmrtio brata, komšije su ispričale da je bio miran momak i da je četiri godine radio na građevini. Život ga nije mazio, a smrt oca ga je mnogo pogodila. Kobne večeri, pokušao je da sačuva sestru od stravičnog prizora, ali je ona, ipak, sve videla.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike