Potvrđena optužnica za pripremu ubistva vođe “škaljaraca”

16.09.2020

10:16 >> 20:44

0

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv četvorice okrivljenih da su u decembru 2019. godine pokušali da otruju vođu škaljarskog klana, Kotoranina

Potvrđena optužnica za pripremu ubistva vođe “škaljaraca”
Copyright ATAImages/Milos Tešić

Krivično vanpretresno veće suda je donelo 24. avgusta rešenje o potvrđivanju optužnice, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić. Na ovo rešenje odbrana može da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Optuženi za pripremu Vukotićevog ubistva trovanjem hrane natrijum-cijanidom dok je bio u beogradskom Okružnom zatvoru, su Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović. Oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana. Predstavljajući se kao policajci, zatražili su da provere šta se nalazi u paketu. Vukotićevoj prijateljici to je bilo sumnjivo, pa je slučaj odmah prijavila nadležnima, nakon čega je usledilo hapšenje. Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid koji su hteli da mu stave u hranu.

Vukotić je početkom februara izručen Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dve istrage pokušaja ubistava, ali su obe u međuvremenu obustavljene, i sada se nalazi na slobodi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike