Sahranjeni brat i sestra koji su se utopili kod Prokuplja! U selu Donja Rečica muk: "Bog uzima najbolje, plačem od jutros"

25.06.2023

18:30

0

Stravična tragedija se dogodila u petak oko 17 časova, a tela dece su pronađena u subotu u jutarnjim časovima

Sahranjeni brat i sestra koji su se utopili kod Prokuplja! U selu Donja Rečica muk: "Bog uzima najbolje, plačem od jutros"
Copyright Printscreen/RTS

Meštani prokupačkog sela Donja Rečica ispratili su u nedelju na seoskom groblju na poslednji počinak sestru (17) i brata (14) koji su se u petak utopili u jezeru u ataru susednog sela Resinac, a njihova tela pronađena su dan kasnije, u subotu.

Ova tragedija, koja se dogodila u petak, ostavila je dubok trag u srcima svih meštana koji se sećaju takve nesreće kao nečega što se nikada nije desilo u njihovom kraju.

"Znala sam tu decu, anđeli... Strašno je to što se dogodilo, Bog uzima najbolje... Plačem od jutros, svi plačemo u selu jer nas je sve to strašno pogodilo", rekla je jedna meštanka Donje Rečice u izjavi za medije.

Podsetimo, stravična tragedija se dogodila u petak oko 17 časova, a tela dece su pronađena u subotu u jutarnjim časovima. Devojčičino telo je isplivalo na površinu, dok su ronioci specijalne ekipe MUP-a Srbije pronašli telo dečaka na dubini od oko pet metara. Devetogodišnji brat, koji je bio s njima, srećom nije ušao u vodu. On je ispričao da su oboje gotovo istovremeno ušli u vodu, da su na trenutak izronili, ali su zatim ponovo potonuli i više ih nije bilo.

Profimedia
 
 

Ova strašna tragedija je ostavila snažan utisak na sve koji su poznavali decu u Donjoj Rečici.

- Sve što nam je ostalo od dečaka su papuče i jedna flaša vode - rekla je kroz suze strina nastradalog dečaka.

Devojčica skočila da spasi brata

Marija je primetila da se Nikola davi i hrabro je skočila u vodu kako bi ga spasila. Međutim, oboje su nestali u vodi i mulju, ostavljajući za sobom veliku tugu i nevericu.

Meštani Resinca, koji su se našli na licu mesta, upozoravaju na izuzetnu opasnost koju predstavlja ova voda koja zapravo predstavlja mulj, a dubina je znatna. Mnogi su se ovde kupali, a prostor je popularno mesto za pecanje, gde ribe privlače patke iz obližnje reke.

Iako prostor nije ograđen, na ulazu u kop postoji tabla s obaveštenjem da je pristup zabranjen. Prema rečima istražnih organa, čak i radnici su stalno prisutni na tom mestu, uključujući i tzv. čuvare.

Kada je čovek koji je bio zadužen za obilazak čuo šta se dogodilo, obuzeo ga je težak osećaj, što je rezultiralo lošim zdravstvenim stanjem i prevozom u prokupačku Hitnu pomoć.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike