Kum Željka Rutovića surovo likvidiran u Kaluđerici

16.09.2020

12:15 >> 13:03

0

Ubica inscenirao udes na raskrsnici, pa Draganu Ristić (61) ispalio hitac u glavu. Policija traga za njim

Kum Željka Rutovića surovo likvidiran u Kaluđerici
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Dragan Ristić (61), poznatiji pod nadimkom Čađa, likvidiran je u beogradskom naselju Kaluđerica, nedaleko od porodične kuće. Nepoznati napadač prišao mu je nasred ulice i pucao mu u glavu!

Kako se nezvanično saznaje, ubijeni Dragan Ristić je kum Željka Rutovića, koji je osuđen za ranjavanje biznismena Predraga Rankovića Peconija u hotelu „Prag“. Brutalno je ubijen jutros oko 8 sati, na raskrsnici Smederevskog puta i Proleterskih brigada. Pucnjavi je prethodio udes, koji je napadač namerno izazvao.

– Dragan je odvezao dete i suprugu na autobus, a u povratku na njega je naleteo automobil sive boje. Ispostavilo se da je za volanom tog vozila bio napadač, koji je namerno izazvao nesreću, kako bi naveo Dragana da izađe iz automobila. To se i dogodilo. Dragan je izašao iz vozila, a napadač mu je pucao u glavu, a zatim je pobegao u nepoznatom pravcu. Žrtva je ostala da leži nasred puta, nedaleko od kuće u kojoj je živeo – tvrdi izvor blizak istrazi.

Posle likvidacije policija je u beogradskom naselju Mirijevo pronašla zapaljen automobil. Sumnja se da ga je koristio napadač za likvidaciju, jer je, prema nezvaničnim informacijama, u zapaljenom autu pronađen pištolj sa prigušivačem.

Ubijeni Dragan je od ranije poznat policiji, kao i njegov sin Milutin.

– Dragan je držao dva poznata prestonička restorana, a na jedan njegov klub je nedavno bačena bomba. Njegov sin Milutin je pre tri godine izašao iz zatvora zbog ubistva V. D. (33) i D. M. (21) 2008. godine. Inače, ubijeni je kum Željka Rutovića koji je osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora zbog prebijanja i ranjavanja biznismena Predraga Rankovića Peconija u beogradskom hotelu „Prag“ u martu 2017. Rutović je u bekstvu od spornog događaja i za njim je na snazi Interpolova poternica, pa mu se sudilo u odsustvu – kaže izvor blizak istrazi.

Uperio pištolj u svedoke

Napadača su, kako saznajemo, videle dve Draganove komšinice. Kada je on primetio da ga gledaju, uperio je pištoj u njih!

– Hice niko nije čuo, ali je komšiluk uznemirio sam sudar. Kada su čule jak udarac dve komšinice su istrčale da vide šta se dogodilo. Zatekle su napadača koji je još bio tu. Uperio je pištolj u njih, a onda se okrenuo i pobegao – navodi jedan od komšija.

Ubijeni imao dosije

Ristić je poreklom iz Berana u Crnoj Gori i ima petoro dece. Kako saznajemo, od ranije je poznat policiji.
– Nekoliko puta su mu pisane krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja, a dva puta je kod njega pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu. Dva puta je osuđivan – navodi izvor blizak istrazi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike