Zoranova odbrana traži oslobađajuću presudu: Ispod noktiju Jelene Marjanović pronađen je DNK NN muškog lica

16.06.2023

13:55

1

- Prvostepena presuda je kontradiktorna, nerazumljiva i nelogična - rekao je advokat Nikola Dumnić.

Zoranova odbrana traži oslobađajuću presudu: Ispod noktiju Jelene Marjanović pronađen je DNK NN muškog lica
Jelena Marjanović - Copyright Printscreen/Youtube/b92 ATAImages/Antonio Ahel

Odbrana Zorana Marjanovića, posle predstavljenih žalbi na prvostepenu presudu, kojom je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zatražila je od sudskog veća Apelacionog suda u Beogradu da preinači presudu i donese oslobađajuću ili je ukine i vrati Višem sudu na ponovno odlučivanje

Advokati odbrane Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić svi su rekli da ostaju pri žalbama koje su već predali sudskom veću.

- Prvostepena presuda je kontradiktorna, nerazumljiva i nelogična - rekao je advokat Nikola Dumnić.

Branjeniku učinjena velika nepravda

Prema njihovim pečima, prema njihovom branjeniku učinjena je velika nepravda. Oni su izneli stav da izostaju ključni dokazi.

- Prema rečima veštaka čije se reči ovde nisu vrednovale, a na osnovu čijih veštačenja su mnoge presude donete, izvršilac ovog krivičnog dela morao je da ima krv na svojoj odeću i telu - rekao je advokat Veljko Delibašić i dodao:

- Ako je izvršilac bio u kanalu dok je ubijao Jelenu on bi bio potpuno mokar što bi prolaznici sa kojima je Zoran razgovarao morali primetiti, a ako pak, kako je kasnije ipak napisano u presudi bio izvan kanala onda bi po sebi morao imati tragove krvi.

Prema rečima advokata kontradiktorne su i izjave svedoka koji su rekli da su ubeđeni da su videli Jelenu i Zorana na nasipu, ali su potpuno pomešali njihovu garederobu.

- Oni su rekli da je Jelena na sebi imala crveni gornji i sivi donji deo, a Zoran maskirne pantalone zeleno crne. Jelena je ipak imala plavu trenerku i crni donji deo, a Zoran plano sive pantalone - rekli su advokati.

Izjava ključnog svedoka nije uzeta u obzir

Prema rečima advokata Aleksandra Zarića svedok koji nije uzet u obzir po njima je ključan, a njena izjave je data policiji i overena kod notara.

On je pokazao njenu fotografiju i fotografiju Jelena Marjanović na kojima se vidi, kako je rekao, neverovatna sličnost između njih, tolika da su se policajci zaprepastili kad je došla da svedoči.

- Ona je otišla u policiju da prijavi da je toga dana na nasipu pratio muškarac na motoru u crnoj jakni dok je bila sa detetom i da joj je delovao jako sumnjivo. Na Jeleninoj ramfli od trenerke, ispod noktiju njenih i na patici pronađen je DNK NN muškog lica koji nije Zoran, a povodom toga ništa nije urađeno - rekao je advokat Zarić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike