Ubila deviznu penzionerku pa je spakovala u kofer i spalila telo: Jeziv zločin koji je izazvao šok u celoj zemlji

15.06.2023

08:07

0

Prema informacijama iz sudskog postupka, Jelena Špagović je Majdu Garović usmrtila u njihovom zajedničkom naselju u Zemunu

Ubila deviznu penzionerku pa je spakovala u kofer i spalila telo: Jeziv zločin koji je izazvao šok u celoj zemlji
Ubistvo Majde Garović - Copyright Facebook/Jelena Spagovic

Na današnji dan 2019. godine dogodilo se brutalno ubistva penzionerke Majde Garović stare 80 godina.  u junu 2019. godine. 

Za ovaj zločin osuđena je na 30 godina zatvora Jelena Špagović koja je nakon ubistva beživotno telo nesreće žene iskasapila i potom spakovala u veći kofer koji je na kraju zapalila u kontejneru.

Detalji ovog užasnog zločina, koji se dogodio u komšiluku u zemunskom naselju, izazvali su šok i zgražavanje u javnosti. Prema izjavama suda, motiv za ovaj surovi čin bio je dug od 2.500 evra koje je Špagovićeva pozajmila od Garovićeve, a koji nikada nije vratila.

Prema informacijama iz sudskog postupka, Jelena Špagović je Majdu Garović usmrtila u njihovom zajedničkom naselju u Zemunu, gde su bile komšinice dugi niz godina.

Istraga je otkrila da je nakon zločina, Špagovićeva skinula zlatan lanac sa žrtve i odnela ga u zalagaonicu, gde ga je unovčila. Delove tela Majde Garović stavila je u kofer i smestila ga u iznajmljeni automobil, koji je potom odvezla do mesta Krčedin kraj Dunava, gde je spalila ostatke.

Ključni dokaz koji je doveo do razotkrivanja zločina bili su tragovi krvi pronađeni u vozilu "Pežo", tačnije na tapacirungu koje je Špagovićeva pokušala da ukloni. Ovo je bio presudan trag koji je omogućio policiji da privede osumnjičenu.

Prema saopštenju iz presude, Jelena Špagović je posetila Majdu Garović s namerom da joj vrati deo duga u iznosu od 1200 evra. Međutim, umesto toga, ona je žrtvu prvo udarila šoljom, a zatim pokušala da je zadavi. Budući da nije imala dovoljno snage u rukama, Špagovićeva je uzela električni kabl iz kupatila, kojim je davila Garovićevu i stavila jastuk preko njenog lica. Prema navodima iz presude, davila je žrtvu sve dok nije prestala da diše.

Facebook/Jelena Spagovic
 

 

Nakon zločina, Jelena Špagović je telo prenela u svoj stan, gde je živela sa suprugom i maloletnim detetom. Nakon nekoliko dana, koristeći rent-a-car koji joj je dovezao prijatelj, odvezla je telo i krvave jastuke do vikend-naselja Krčedin, gde ih je spalila. 

U pokušaju da prikrije tragove, Špagovićeva je zajedno sa svojim bratom Momčilom Dujovićem otišla da očisti mesto zločina, ali Dujović nije bio svestan prirode zločina koji se tamo dogodio.

Tokom dalje istrage, Špagovićeva je prodala ukradeni nakit za 142.000 dinara i zadržala prsten od belog zlata.

Ova jeziva priča o ubistvu penzionerke Majde Garović izazvala je šok i nevericu u celoj zemlji a Špagović je pravosnažno osuđena na 30 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike