Prekinuto suđenje Zoranu Marjanoviću! Odbrana traži izuzeće sudije apelacionog veća!

12.06.2023

08:00 >> 10:59

0

Tužilaštvo se nije žalilo jer je u potpunosti zadovoljno presudom, jer su usvojeni njihovi zahtevi, ali je dalo odgovore na žalbe

Prekinuto suđenje Zoranu Marjanoviću! Odbrana traži izuzeće sudije apelacionog veća!
Zoran Marjanović pored spomenika ubijene supruge Jelene - Copyright M.M./ATAImages

 U Apelacionom sudu u Beogradu danas je održana sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva supruge pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Odbrana Zorana Marjanovića, osuđenog za ubistvo supruge Jelene, danas je na početku sednice za razmatranje žalbi na prostepenu presudu u Apelacionom sudu u Beogradu, zatražila izuzeće jednog od članоva sudskog veća.

Veće ovog suda treba da odlučuje o žalbama na prvostepenu presudu kojom je Marjanović osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva supruge Jelene Marjanović 2.aprila 2016.godine.

Marjanovićev branilac Stefan Jokić je tražio izuzeće sudije Rastka Popovića, zbog kako je naveo, sumnje u njegovu pristrasnost, jer je on suprug ministarke pravde Maje Popović.

Dodao je da je sudija koja je donela prvostepenu presudu Jelena Škulić bila sudijski pomoćnik Popoviću.

Odluku o zahtevu za izuzeće doneće predsednik Apelacionog suda, koja će biti saopštena na sednici zakazanoj za sutra. Marjanović je danas doveden iz pritvora.

Pored sutrašnjeg datuma sednica je zakazana i za 13, 14, 15, 16, 19. i 20. jun.

Apelacija će razmatrati žalbe Marjanovićevih branilaca.

M.M./ATAImages
 

Tužilaštvo se nije žalilo jer je u potpunosti zadovoljno presudom, jer su usvojeni njihovi zahtevi, ali je dalo odgovore na žalbe.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo sudu da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo, odnosno 40 godina, a na koju kaznu je i osuđen.

On je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

Marjanović se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

 I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike