Ubici komšije 15 godina zatvora: Presuda u Novom Sadu

07.06.2023

21:47

0

Autor: Mi. S.

Mirko Milovac (66) osuđen za ubistvo Jova Stanišića (75)

Ubici komšije 15 godina zatvora: Presuda u Novom Sadu
Ilustracija - Copyright RINA

Novosađanin Mirko Milovac (66) osuđen danas u Višem sudu u Novom Sadu na 15 godina zatvora za teško ubistvo komšije Jova Stanišića (75). On je oglašen krivim zato što je 4. jula prošle godine u Novom Sadu, u Ljermontovoj ulici broj 4, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju usmrtio Stanišića.

Sud je na osnovu svih izvedenih dokaza utvrdio da je kritičnom prilikom okrivljeni grubo vređao Stanišića, te da su zbog ugrožavanja spokojstva građana intervenisali radnici Policijskle stanicve Stari grad, nakon čijeg odlaska je okrivljeni nastavio da vređa i napada Stanišića. Zadao mu je više ubodnih rana nožem po telu, gde se nalaze vitalni organi.

Sud je obavezao okrivljenog da dvoma zakonskim naslednicima iza Jova Stanišića, isplati naknadu nematerijalne štete za duševne bolove usled smrti bliske osobe u iznosu od po 400.000 dinara. Protiv navedene presude stranke i branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Viši javni tužilac Zoran Jakovljević kazao je da je zadovoljan što je sud prihvatio pravnu kvalifikaciju, ali je najavio i žalbu. Posle dobijene pismene presude, žaliće se na visinu izrečene kazne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike