Hapšenje u Bujanovcu: Zaposleni u osnovnoj školi primao mito od firme koja se bavi isporukom ogrevnog drveta

01.06.2023

18:20

0

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova

Hapšenje u Bujanovcu: Zaposleni u osnovnoj školi primao mito od firme koja se bavi isporukom ogrevnog drveta
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija je danas uhapsila S. C. (1972), odgovorno lice Osnovne škole "Bora Stanković" u selu Klenike, u opštini Bujanovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

- On se sumnjiči da je od avgusta 2022. godine u više navrata od odgovornog lica jedne firme koja se bavi isporukom ogrevnog drveta zahtevao, kao i da je danas primio 2.400 evra, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju ne bi smeo da izvrši, odnosno da povuče tužbu koju je u aprilu ove godine podneo Privrednom sudu protiv te firme, na ime kašnjenja i neadekvatne isporuke ogrevnog drveta, a po ugovoru o isporuci drveta koji je firma 2022. zaključila sa školom - saopštio je MUP.

Kako se sumnja, S. C. je od odgovornog lica firme koje se bavi isporukom drveta zahtevao dostavljanje šest otpremnica, bez upisanog datuma i količina, kako bi u službenim evidencijama navedene škole retroaktivno evidentirao da je isporučena količna ogrevnog drveta koja je nedostajala, a koju zapravo ta firma stvarno nije isporučila, čime bi se stekli uslovi za povlačenje tužbe pred nadležnim sudom.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenog pronašla 2.400 evra, kao i otpremnice.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

U saopštenju se dodaje da su, u nastavku odlučne borbe protiv korupcije, pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, uhapsili S. C. po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike