Vojna službenica "pala" zbog primanja mita: Nameštala tendere u vojsci, uzimala pare od dve firme?

25.04.2023

13:06

0

Autor: M. B.

V. S. je, kako se sumnja, preduzetim radnjama navela odgovorna lica Vojske Srbije da se sa navedenim privrednim društvima zaključe ugovori za izvođenje radova na održavanju objekata i instalacija i nabavku materijala za tekuće popravke i održavanje zgrada

Vojna službenica "pala" zbog primanja mita: Nameštala tendere u vojsci, uzimala pare od dve firme?
Copyright AP/Darko Vojinovic

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Vojnom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe koje se sumnjiče da su izvršile krivično delo davanje mita i još jednu osobu koja se tereti za krivično delo primanje mita u produženom trajanju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, policija je uhapsila M. M. (31), odgovorno lice preduzetničke radnje „HST M.M.“ iz Beograda, S. M. (61), odgovorno lice privrednog društva „Ogarević trejd“ doo Beograd, kao i Lj. M. (67), dok se za krivično delo primanje mita u produženom trajanju tereti V. S. (61), vojni službenik Vojske Srbije, navodi se u saopštenju MUP.

- Kako se sumnja, M. M., S. M. i Lj. M. su od decembra 2020. do maja 2021. godine preko svojih tekućih računa i računa svojih privrednih društava uplatili osumnjičenoj V. S. na njen tekući račun i račune članova njene porodice ukupno 127.000 dinara, kako bi izvršila službenu radnju koju ne bi smela da izvrši i suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama, privilegovala PD „Hidrosanitas“ i PD „Ogarević Trejd“ kao najpovoljnije ponuđače u postupku javne nabavke, bez upućivanja poziva za podnošenje ponuda svim ponuđačima određenih okvirnim sporazumom i bez zahtevanja reklamacije ranije izvedenih usluga - dodaje se u saopštenju.

V. S. je, kako se sumnja, preduzetim radnjama navela odgovorna lica Vojske Srbije da se sa navedenim privrednim društvima zaključe ugovori za izvođenje radova na održavanju objekata i instalacija i nabavku materijala za tekuće popravke i održavanje zgrada.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike