Sutra svedoči trudnica iz taksija koju je oteo Uroš Blažić posle masakra kod Mladenovca: U istrazi će biti saslušano 16 svedoka!

29.05.2023

14:00

0

Trudna putnica iz taksija, koju je osumnjičeni Uroš Blažić (21) iz Dubone oteo posle stravičnog zločina svedoči sutra

Sutra svedoči trudnica iz taksija koju je oteo Uroš Blažić posle masakra kod Mladenovca: U istrazi će biti saslušano 16 svedoka!
Uroš Blažić - Copyright MUP

Istraga masakra kod Mladenovca vodi se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a u okviru nje, kako 24sedam saznaje, sutra će biti saslušana trudna putnica iz taksija, koju je osumnjičeni Uroš Blažić (21) iz Dubone oteo posle stravičnog zločina. U sredu, dan kasnije, trebalo bi da svedoči i taksista.

Tokom bekstva posle ubistva osam osoba i ranjavanja još 14 ljudi u selima Dubona i Malo Orašje, Uroš Blažić je kod naplatne rampe Mali Požarevac, zaustavio taksi u kome se, pored vozača, nalazila i trudnica. Uz pretnju bombom, zahtevao je da ga taksista preveze do kuće rođaka u Vinjištu kraj Kragujevca, gde je, desetak sati nakon ubistava i uhapšen.

U okviru jedinstvene istrage o zločinu, tužilaštvo će ispitati ukupno 16 svedoka masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju.

Masakr u Mladenovcu, da podsetimo, dogodio se 4. maja. Uroš Blažić otišao je u selo Malo Orašje, gde je hicima iz "kalašnjikova" ubio pet osoba, a zatim se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje. Na putu između ova dva sela ranio je i muškarce, koji su popravljali ogradu, a koji su mu se našli na putu.

Uroš je na saslušanju priznao zločin pod izgovorom "da su kovali zaveru protiv njega". On se u svom iskazu osvrnuo na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole. Kako je ispričao, deca su ga ismevala, jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je navodno Blažić tokom saslušanja.

Dodao je i da se družio sa poznatim ličnostima. Ispričao je kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima - Nikolom Đorđevićem, Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osećaju prema njemu.

Uroš je u selu Dubona kod Mladenovca usmrtio policajca M. P. (22), njegovu sestru K. P, kao i njihovog prijatelja D. T. (25). U Malom Orašju, koje pripada Smederevu, ubio je L. M. (20), А. М. (15), М. М. (18), N. S. (21) i N. M. (15), svi iz Orašja.

Otac Uroša Blažića R. B. (55), inače pukovnik u Vojsci Srbije, uhapšen je posle zločina koji je počinio njegov sin, a uhapšen je i G. G. (49), ujak Uroša Blažića kod koga se skrivao posle masakra i gde je i uhapšen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike