Tužilaštvo saslušava više od 40 svedoka u pucnjavi kod Mladenovca: Masovni ubica nije imao pomoć u noći masakra?

27.05.2023

09:10

0

Saslušanja su počela prošle srede i nastaviće se od ponedeljka

Tužilaštvo saslušava više od 40 svedoka u pucnjavi kod Mladenovca: Masovni ubica nije imao pomoć u noći masakra?
Uroš Blažić - Copyright AP Photo/Armin Durgut/MUP

Tokom istrage jezivog masakra u selima kod Mladenovca i Smedereva, u kojem je Uroš Blažić (20) iz Dubone ubio osmoro i ranio 20 mladih ljudi, Više javno tužilaštvo u Smederevu saslušava najmanje 40 svedoka. 

Saslušanja su počela prošle srede i nastaviće se od ponedeljka.

Kako "Novosti" saznaju od izvora bliskog istrazi, informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je Blažić u noći masakra, navodno, imao pomagača - nisu tačne.

Foto MUP
 

- Prema svim dosadašnjim saznanjima i dokazima, priče o pomagaču su dezinformacije - tvrdi izvor.

Do sada je saslušano nekoliko svedoka, koji su se te večeri nalazili na mestu masakra na potesu Ravni gaj u Malom Orašju, gde je ubica usmrtio petoro mladića i ranio još šest osoba. U cilju istrage, njihovi iskazi zasad neće biti dostupni javnosti.

Takođe, biće saslušan i taksista iz Smedereva koga je osumnjičeni oteo na naplatnoj rampi Mali Požarevac i koji ga je, pod pretnjom bombom, odvezao do ujakove kuće u okolini Kragujevca. On je sa osumnjičenim ubicom u taksiju proveo nekoliko časova tokom vožnje, a sa njima u kolima je jedno vreme bila i trudnica koju su prevezli do Uba.

U toku je i veštačenje oružja koje je policija zaplenila u kući u kojoj je stanovao osumnjičeni, kao i u porodičnoj kući njegovog oca, koji je uhapšen pet dana posle ubistava.

Osumnjičeni se trenutno nalazi na neuropsihijatrijskom veštačenju u zatvorskoj bolnici u Beogradu,a tim stručnjaka izjasniće se o njegovom mentalnom zdravlju.

Podsetimo, u noći ubistva u krvi osumnjičenog nisu pronađeni tragovi alkohola ni narkotika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike