Penzioner iz Niša oslobođen optužbe: U podrumu mu nađeni droga i cigarete, ali nisu njegovi

17.05.2023

11:46

0

Autor: Mi. S.

Živojin Vukić (75) oslobođen je, jer je utvrđeno da je cigarete i drogu u podrumu u Proselu čuvao A. N. iz Bujanovca

Penzioner iz Niša oslobođen optužbe: U podrumu mu nađeni droga i cigarete, ali nisu njegovi
Ilustracija - Copyright Pixabay

Presudom Specijalnog suda u Beogradu, penzioner iz Niša Živorad Vukić (75) oslobođen je optužbe za krijumčarenje narkotika i cigareta i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vukić je uhapšen u velikoj policijskoj akciji u decembru 2020. godine nakon što je pretresom njegovog podruma u dvorištu porodične kuće u Proseku policija pronašla čak 220 kilograma marihuane, dva pištolja sa prigušivačima i 850 paklica cigareta.

Na saslušanju on nije negirao da su droga, cigarete i pištolji pronđeni u podrumu, ali je isticao da ništa od toga "nije njegovo“ i da je podrum dao majstorima koji su asfaltirali ulicu nedaleko od njegove kuće. On se branio i da nije znao šta su majstori tamo ostavljali, jer je u selo retko odlazio pošto živi u Nišu, a i podrum je na drugoj strani njegovog dvorišta i u njega se ulazi direktno sa ulice.

U presudi Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suida u Beogradu navedeno je da tokom sudskog postupka nije pribavljen bilo koji dokaz koji tereti Vukića i koji ukazuje na njegovu umešanost u poslove sa drogom i cigaretama.

Ime Živojina Vukića, kako je navedeno u presudi, nikada nije spomenuto u telefonskim razgovorima A. N. (49) iz Bujanovca, i Mladenovčana M. J. (52) iz i M. P. (51), koji su uhapšeni u policijskoj akciji u kojoj su droga, cigarete i pištolji pronađeni u podrumu u Proseku.

24sedam/Katarina Mihajlović
Specijalni sud u Beogradu

Istom presudom kojom je Vukić oslobođen krivice, A. N. je osuđen na kaznu zatvora od dve godine za nedozvoljen promet akciznih proizvoda, dok je M. J. osuđen na tri godine i osam meseci zatvora za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. M. P. osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu dana i novčanu od 20.000 dinara za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tokom sudskog procesa, utvrđeno je da je 85 boksova sa 850 paklica cigareta marke "king“ bez akciznih markica u podrumu u Proseku skrivao Bujanovčanin A. N.

Mladenovčanin M. J. osuđen je na zatvorsku kaznu jer je vozilo koje je pozajmio od prijatelja, pošto je navodno hteo da ga provoza pre nego što ga kupi, predao svom saradniku J. B. kako bi iz podruma u Proseku prevezli 47 paketa kanabisa teških gotovo 55 kilograma. Policija je automobil pretresla na naplantoj rampi kod Velike Plane i drogu pronašla sakrivenu u gepeku. Policija je pretresom kuće M. P. pronašla sakrivena četiri metka i tri lovačke patrone.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike