Na žrtve u Vrčinu ispalio 59 metaka: Detalji zločina za koji je osumnjičen uhapšeni pripadnik Kekine grupe

16.05.2023

11:40

0

Nebojša Rakić osumnjičen da je organizovao "sačekušu" u kojoj je ubijen Dragan Milovanović, a ranjen Aleksandar Vlahović

Na žrtve u Vrčinu ispalio 59 metaka: Detalji zločina za koji je osumnjičen uhapšeni pripadnik Kekine grupe
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Beogradu je uhapšen Nebojša Rakić, pripadnik "Kekine grupe", osumnjičen za teško ubistvo 2008. godine u Vrčinu. Kako se sumnja, Rakić (44) je u martu 2008. godine iz automatske puške ispalio 59 metaka i ubio Dragana Milovanovića (33), a ranio njegovog kuma Aleksandra Vlahovića (36).

Rakić se, kako smo već pisali. skrivao 15 godina u Brazilu. Brazil je odbio da ga izruči, ali je sam došao u Srbiju, pa je uhapšen po poternici koju je za njim raspisao tadašnji Okružni sud u Beogradu. Prema navodima krivične prijave, Rakić je osumnjičen za teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja, a istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Rakić je pre krvavog obračuna u Vrčinu, kako saznajemo, pozvao Milovanovića i Vlahovića i rekao im da dođu po novac, koji im je dugovao. Pozajmljena cifra je u međuvremenu porasla zbog zelenaških kamata. Vlahović je sa kumom Milovanovićem tada krenuo po novac. U trenutku kada su, prema dogovoru, bili pred jednom kućom u Valjevskoj ulici u Vrčinu, u kojoj je bio i Rakić, odjeknuli su hici.

U kiši metaka, a ukupno ih je ispaljeno 59, teško je ranjen Milovanović, dok je jedan od hitaca okrznuo Vlahovića. Nagađa se da je Vlahović seo za volan džipa i velikom brzinom odjurio u beogradski Urgentni centar. Tamo se pojavio oko 19.15. časova. Ostavio je teško ranjenog kuma, pozvao prijatelje, a zatim otišao u nepoznatom pravcu.

Vratio se nešto kasnije, oko 20.30 časova, u društvu drugara. Gde je, u međuvremenu bio, kao i razlog odsustva, može samo da se nagađa. Pri povratku ih je sačekala vest da je Milovanović preminuo. Policija je počela da ispituje Vlahovića o mestu pucnjave i ranjavanja, ali je on tada ispričao priču koja nije odgovarala činjenicama.

Desna strana džipa bila je izrešetana, a neki od hitaca pogodili su i vetrobransko staklo. Više nego očigledno je bilo da je na vozilo ispaljeno na desetine metaka. Vlahović je naveo da je na njih nepoznata osoba otvorila vatru u njemu nepoznatom mestu podno Avale.

printscreen/MUP
Dejan Stojanović Keka

Ubrzo su, međutim, neki od očevidaca pucnjave u Vrčinu pozvali policiju. Kockice su tada počele da se slažu. Na licu mesta pronađene su čaure, kao i komadi stakla. Policija je ubrzo zatim raspisala potragu za Rakićem.

Vlahović je bio odranije poznat policiji. Nadimak mu je Rambo i svojevremeno je pripadao upravo grpi Dejana Stojanovića Keke iz Novog Beograda. Imao je već tada podeblji dosije. Pored ostalog, dovodio se u vezu sa nekim razbojništvima, pokušajima ubistva, reketom. U vreme zločina u Vrčinu, on se povukao i sa kumom Milovanovićem, koji je takođe stari znanac policije, držao je pekaru.

Za uhapšenog Rakića vezivale su se priče da je "težak kockar“ i da duguje pare. Protiv njega su podnošene mnogobrojne krivične i prekršajne prijave, ali nikada nije osuđivan. Rakić nije imao stalnu adresu i neprekidno je bežao od onih kojima je dugovao novac.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike