Pedagoški asistent zlostavljao decu u Odžacima! Radosavljević tvrdi: On je verovatno bolestan!

09.05.2023

19:21

0

Članica Saveza udruženja vaspitača Srbije Slobodanka Radosavljević je povodom privođenja pedagoškog asistenta I.O. (26) iz Odžaka rekla da je verovatno u pitanju bolest

Pedagoški asistent zlostavljao decu u Odžacima! Radosavljević tvrdi: On je verovatno bolestan!
Copyright Pixabay/prinstcreen/Instagram

Članica Saveza udruženja vaspitača Srbije Slobodanka Radosavljević je povodom privođenja pedagoškog asistenta I.O. (26) iz Odžaka, za kojeg se sumnja da je bez dozvole roditelja fotografisao maloletnu decu, rekla danas da je verovatno u pitanju bolest.


- Trebalo bi da svi primete, stvarno se čudim i za prethodne zločine koji su se nažalost skoro dogodili da niko nije primetio da se nešto događa sa tom osobom. To je verovatno bolest i time će se baviti zdravstvene službe, mi ne - rekla je Radosavljević za Tanjug. 

Ona je dodala da će vaspitači raditi na tome da umanje traume dece, kao i da vrate poverenje roditeljima i deci u predškolske ustanove. 
Printscreen/Facebook/Pu Poletarac
 

- Ja poručujem svim roditeljima i dragoj deci da su predškolske ustanove sigurno okruženje, kreativno i podsticajno za svu decu iz Srbije - rekla je Radosavljević. 

Na pitanje da li vaspitači podležu psihološkim proverama pre nego što počnu rad sa decom, sagovornica Tanjuga je objasnila da se rade analize i testovi vaspitača pre nego što uđu u predškolsku ustanovu. 

Prema rečim Radosavljević, osumnjičeni je bio zaposlen kao pedagoški asistent i njegov zadatak je bio da bude saradnik vaspitača i posrednik predškolske ustanove sa roditeljima i lokalnom samoupravom, radi ostvarivanja prava dece na razvoj i učenje. 

Ona je dodala da samo vaspitači smeju da ostanu sami sa decom. 

Printscreen/Instagram/iamvukmob
 


- Ja ne znam kako je to moguće da se sve ovo dogodilo, očigledno da ovoliko slučajeva nije bilo samo jednom, čim je to trajalo. On nije vaspitač, vaspitač je taj koji radi sa decom i koji je odgovoran za tu grupu, a on je samo saradnik asistent - zaključila je Radosavljević. 

Podsetimo, pedofil I. O. iz Bogojeva koga su roditelji znali kao relativno novog vaspitača vrtića u ovom mestu, ali i Odžacima, polno je uznemiravao veliki broj dece, a prema nezvaničnim informacijama, za sada je policiji prijavljeno najmanje 15 slučajeva. Roditelji su razgovarali su sa svojim mališanima i ubrzo je broj zlostavljanja postao dvocifren.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike