Završeno veštačenje dečakovog telefona: Pred zločin pretraživao Krivični zakon Srbije

06.05.2023

21:17

0

Na osnovu njegove pretrage se zaključuje da je organizovao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo malo više od dva meseca do 14. rođendana

Završeno veštačenje dečakovog telefona: Pred zločin pretraživao Krivični zakon Srbije
Copyright 24sedam

Dečak K.K. (13) koji je pre dva dana u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio osam svojih vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba do detalja je isplanirao stravično ubistvo, ali i kako da izbegne zatvor, pokazalo je veštačenje njegovog telefona.

Utvrđeno je, prema pisanju "Blica" da je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio da li deca mogu krivično da odgovaraju.

- Na osnovu njegove pretrage se zaključuje da je organizovao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo malo više od dva meseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena ostalo od krivične neodgovornosti ukoliko počini zločin - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Takođe, kako je utvrđeno, veče pred masovno ubistvo gledao je američki blokbaster o masakru u jednoj školi u Americi. Nekoliko sati kasnije on je izvršio stravični zločin.

Podsetimo,  K. K. (13), učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu pucao je u utorak ujutru iz pištolja na obezbeđenje škole, nastavnicu i učenike. Radnik obezbeđenja je ubijen na licu mesta, kao i troje đaka iz hola škole, a potom petoro na času istorije.

Nastavnica je ranjena, kao i još šestoro đaka.

Ocu određen pritvor do 30 dana

Otac napadača V. K. (47) uhapšen je i saslušan u petak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Sumnja se da je V. K. obučavao sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, kao i da nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja do kojeg je njegov sin uspeo da dođe i počini zločin.

K.K. je odmah uhapšen, kod njega su pronađeni pištolj i 4 Molotovljeva koktela.

U sobi K. K. na stolu je pronađen spisak dece koju je planirao da ubije i nacrtan plan škole na kojem je utvrdio prioritetne mete.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike