"Lezite dole": Ubica iz Mladenovca izdao naredbu grupi dece u Malom Orašju, pa krenuo sa rafalnom paljbom

05.05.2023

12:36

0

Porodice nastradalih došle su na mesto tragedije

"Lezite dole": Ubica iz Mladenovca izdao naredbu grupi dece u Malom Orašju, pa krenuo sa rafalnom paljbom
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Prema svedočenju porodica nastradalih, ubica iz Mladenovca Uroš Blažić (21) je u selu Malo Orašje naredio deci koja su bila tu, njih petnaestak, da legnu na zemlju i onda krenuo da ih rešeta rafalom.

Porodice nastradalih došle su na mesto tragedije. 

Novosti pišu da porodicu jednog nastradalog policija nije pustila da na tom mestu zapali sveću, jer uviđaj i dalje traje.

Podsetimo, komšije iz Donje Dubone su za 24sedam otkrile detalje iz života familije uhapšenog Blažića. Naveli su da mu je otac vojno lice, da je bio na ratištima i da je zbog toga imao kalašnjikov. Dodali su da je Blažić bio problematičan i da ga je ranije hapsila policija.

MUP
Hapšenje Uroša Blažića

Jedan od poginulih u bezumnom napadu Blažića dovezao je kod Z. M. juče po podne auto u servis na popravku, a uveče je poginuo.

Meštanin Milan Prokić naveo je za naš portal da je čuo rafal i da je mislio da se neko porodio i da je u pitanju slavlje.

Komšije su Blažića opisale kao "jako čudnog momka, koji se bahato ponaša po selu".

Devojci amputirana ruka

Uroš Blažić je, podsetimo, sinoć navodno nakon verbalnog sukoba u školskom dvorištu otišao do kuće po oružje, a potom ubio osam osoba, a 14 ranio u okolini Mladenovca.

U Duboni kod Mladenovca stradali su policajac M. P. (22) i njegova sestra K. P. (19) i D. T. (25). Na drugoj teritoriji, smederevskoj, stradali su M. M. (18), N. S. (21), L. M. (20), N. M. (15) i A. M. (18).

Rođaka jedne od povređenih devojaka za medije je rekla da je N. V. zadobila povrede ruku i nogu, te da joj je zbog povreda amputirana ruka.

Potera je trajala celu noć, a Blažić je uhapšen u jutarnjim satima u selu kod Kragujevca, navodno u kući svog ujaka. Prema pisanju medija, cela porodica kod koje se Blažić krio je uhapšena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike