Zora Dobričanin: Istraga treba da utvrdi da li je to dete bilo zapravo oružje u nečijim rukama

03.05.2023

11:25

0

Autor: I.K.

Prema rečima advokatice Zore Dobričanin, u pitanju je teško krivično delo, teško ubistvo

Zora Dobričanin: Istraga treba da utvrdi da li je to dete bilo zapravo oružje u nečijim rukama
Zora Dobričanin Nikodinović i uviđaj posle masakra u školi na Vračaru - Copyright Tanjug/Zoran Žestić/Pink

Najmanje osmoro đaka i čuvar škole ubijeni su jutros u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je učenik te škole zapucao iz pištolja.

Prema nezvaničnim informacijama, u kabinetu za istoriju, gde je masakr najvećim delom i počinjen, nađen je i ranac sa navodno tri flaše sa eksplozivnim materijalom i jednim pištoljem. On je, prema izjavama svedoka, pucao na decu i nastavnike iz dva pištolja.

Kako su izjavili svedoci, on je prvo usmrtio domara škole, koji je pokušao da ga zaustavi, a onda je ušao u kabinet istorije i pucao po drugovima. Najmanje njih osmoro je i usmrtio, dok je još najmanje šestoro lakše i teže povređeno.

Prema rečima advokatice Zore Dobričanin, u pitanju je teško krivično delo, teško ubistvo.

- Videćemo da li je to dete iskorišćeno kao nečije oružje, da li ga je neko nagovorio ili je jednostavno u pitanju dečija nepromišljenost, odnosno psihički problem. Možda je dete iskorišćeno, zavedeno, dobilo zadatak da napravi tako nešto... Kako dete da nabavi nekoliko pištolja, eksploziv, gde dete od 13-14 godina to da kupi. Moja poruka je da se sve informacije podele sa javnošću, radi prevencije, kako bi roditelji zaštitili svoju decu i da se na svaki način isključi senzacionalizam, jer u tinejdž mozgovima je nekada želja za naslovnom stranom, želja za senzacionalističkim naslovima, okidač za najgore stvari... Ali možda iza toga stoji nešto ozbiljnije, da nisu tetoristi, da nisu neki mračni i mnogo opasniji ljudi iza toga, zbog tog eksploziva, istakla je Zora Dobričanin gostujući na TV Pink.

Ona ističe da se motivi mogu tražiti od toga da se trenutno desio „kvrc u glavi deteta", preko neuzvraćene simpatije, sekte, da je upao u kandže terorista.

- Možda treba razmisliti da se u škole uvedu KD vrata i da se ulaže u kontrolu ulazaka u škole, istakla je Dobričanin.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike