Petogodišnju devojčicu ljubio i pipkao: Vaspitač iz Niša osuđen na tri godine zatvora!

23.04.2023

20:01

0

Autor: Mi. S.

Vladimiru P. potvrđena je i mera zabrane obavljanja rada sa decom u trajanju od 10 godina

Petogodišnju devojčicu ljubio i pipkao: Vaspitač iz Niša osuđen na tri godine zatvora!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Presudu Osnovnog suda u Nišu, kojom je Vladimir P. (65), vaspitač Dečjeg kulturnog centra u tom gradu, osuđen na tri godine zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad petogodišnjom devojčicom koja je pohađala ovu ustanovu, potvrdio je niški Viši sud.

Vladimiru P. potvrđena je i mera zabrane obavljanja svih zanimanja koja se odnose na rad sa maloletniicima u trajanju od 10 godina. Ova mera računaće se od dana pravosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u pritvoru ne uračunava u vreme trajanja mere.

Vaspitač je, da podsetimo, uhapšen početkom decembra 2021. godine zbog sumnje da je devojčicu ljubio, dodirivao i njenom rukom dodirivao sebe po genitalijama. Slučaj je otkriven kada je devojčica roditeljima ispričala šta se dogodilo. Čim je devojčica ispričala šta joj je vaspitač radio, na zahtev policije angažovan je Centar za socijalni rad u Nišu kao organ starateljstva.

Stručnjaci Centra su obavili razgovor sa devojčicom, koristeći metode i tehnike prilagođene za komuniciranje sa decom tog uzrasta, a sve sa ciljem davanja mišljenja o autentičnosti svedočenja deteta. Pokrenuta je istraga posle koje je Vladimir P. optužen za nedozvoljene polne radnje u produženom trajanju i to zloupotrebom položaja vaspitača nad detetom, koje su roditelji dovodili u ovu renomiranu gradsku ustanovu na jednu od sekcija.

U DKC u Nišu, Vladimir P. je bio angažovan na kulturnim aktivnostima "Kreativna školica", "Divan dan" i "Bulevar". U ovoj niškoj ustanovi radio je 35 godina, a na poslovima vaspitača radio je 10 godina. Bila mu je poverena grupa od 29 mališana, zbog čega je vest o njegovom hapšenju uznemirila roditelje, koji dovode decu u ovu ustanovu, ali nije bilo prijava drugih roditelja. Vaspitač je u toku postupka pred Osnovnim sudom u Nišu kompletno negirao krivicu, ali je i na prvom suđenju i na ponovljenom, oglašen krivim i osuđen na tri godine zatvora i zabranu rada sa decom u trajanju od 10 godina.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike