Osuđen vlasnik "Farmakoma": Bogićeviću 5 godina za udruživanje sa bankarima koji su mu odobrili 10 sumnjivih kredita!

21.04.2023

15:06

0

Autor: Lj.K.

Miroslav Bogićević uhapšen je 24. novembra 2014. godine. kada je uhapšen na aerodromu u nameri da pobegne iz zemlje

Osuđen vlasnik "Farmakoma": Bogićeviću 5 godina za udruživanje sa bankarima koji su mu odobrili 10 sumnjivih kredita!
Specijalni sud Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Biznismen Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna "Farmakom" osuđen je danas prvostepenom presudom na pet godina zatvora, a bivši zaposleni u Privrednoj banci Beograd i do 6 godina.

Specijalni sud u Beogradu danas je izrekao i prvostepene presude za Miodraga Salaija, bivšeg predsednika izvršnog i kreditnog odbora Privredne banke na šest godina, članu odbora Privredne banke Aleksandri Janković na dve godine, Oliveri Đorđević, finansijskoj direktorki Farmakoma takođe dve godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal teretilo je Bogićevića i Salaija da su zajedničkim radom od marta 2012. do marta 2013. godine omogućili da Farmakom pribavi protivpravnu korist od 3,2 milijarde dinara, dok je Privredna banka pretrpela štetu od skoro 3,3 milijarde dinara.

Miroslav Bogićević uhapšen je 24. novembra 2014. godine. Prve informacije govorile su i o njegovom neuspelom pokušaju bekstva, odnosno hapšenju na beogradskom aerodromu.

Krivična prijava koja je obelodanjena istog dana govorila je o kriminalnom udruživanju biznismena i šestorice službenika Privredne banke Beograda  koji su od juna 2012. do kraja marta 2013. nezakonito odobrili 10 kredita i omogućili „Farmakomu” da prigrabi više od 15 miliona evra.

Ti krediti, koji su odobravani firmama za koje je jemstvo nudio Bogićević, nikada nisu vraćeni PBB.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike