Slobodan Malešić na čelu novosadske policije

22.09.2020

07:47 >> 10:41

0

Malešić će obavljati funkciju prvog čoveka novosadske policije do izbora novog načelnika. Milorad Šušnjić smenjen nakon brutalnog prebijanja mladića u

Slobodan Malešić na čelu novosadske policije
Copyright Slobodan Malešić Printscreen/Youtube
Slobodan Malešić postavljen je u ponedeljak za načelnika Policijske uprave u Novom Sadu, nakon što je sa tog mesta smenjen Milorad Šušnjić. Malešiću je uručeno rešenje direktora policije Vladimira Rebića, kojim je postavljen na tu funkciju, na kojoj će biti do izbora novog načelnika, saznaje novosadski portel “021”.
Novi vršilac dužnosti načelnika PU Novi Sad važi za čoveka bliskog vrhu MUP-a. Rođen je 29. jula 1976. godine u Prijepolju, a na Policijskoj akademiji u Beogradu diplomirao je 1999. godine. Radni odnos u MUP Srbije zasnovao je 1995, a u Upravi saobraćajne policije je proveo osam godina, gde je dogurao do zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije.
Kad je 2014. godine imenovan direktor policije Vladimir Rebić, Malešić je postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije, a onda je marta 2016. postavljen za načelnika u PU Kragujevac gde se zadržao do polovine septembra te godine kad je postavljen za Rebićevog pomoćnika. U junu 2019. godine Malešić je unapređen u čin generala policije.
Zvaničan razlog smene zasad nije poznat, ali do nje dolazi gotovo istovremeno sa nizom događaja koji su usledili nakon brutalnog prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici, 24. avgusta i bekstva batinaša Ivana Kontića, o čemu je javnost saznala tek kasnije, kada je snimak sa sigurnosnih kamera objavljen na društvenim mrežama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 021.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike