Trojica srpskih državljana "pala" na aerodromu u Valensiji: Uigrano od putnika ukrali vredne stvari

17.04.2023

11:25

0

Autor: M. B.

Srpski državljani se sumnjiče da su od putnika ukrali torbe i rančeve, u kojima se, između ostalog, nalazilo 3.000 evra u gotovini, mobilni telefon, nakit i fotoaparat

Trojica srpskih državljana "pala" na aerodromu u Valensiji: Uigrano od putnika ukrali vredne stvari
Španska policija - Copyright Profimedia

Trojica srpskih državljana, starosti između 49 i 52 godine, uhapšeni su na aerodormu u Valensiji zbog sumnje da su opljačkali nekoliko putnika.

Srpski državljani se sumnjiče da su počinili četiri krađe na aerodromu između novembra prošle godine i marta ove godine, saopštila je tamošnja policija.

Sumnja se da su u tom periodu u najmanje četiri navrata ukrali od putnika torbe i rančeve, u kojima je, između ostalog, bilo 3.000 evra, mobilni telefon, nakit i fotoaparat.

Prema pisanju tamošnjih medija, osumnjičeni su uvek nosili kape i hirurške maske, kako ne bi bili prepoznati. Takođe, navodi se da su nosili prazne rančeve, kako bi ukradene torbe stavljali u njih.

Dodaje se i da su nosili odeću kako bi se presvukli nakon zločina i da bi otežali njihovu identifikaciju.

Delovali su na koordinisan način i u najprometnijim delovima aerodroma.

Navodno su koristili bežične telefonske slušalice i dok je jedan od njih navodno vršio nadzor, drugi je odvraćao pažnju žrtvi, a treći je ukrao stvari.

Navodni počinioci su, prema pisanju medija, do aerodroma putovali iznajmljenim vozilom i odlazili do mesta sa najvećim prilivom ljudi, kao što je prostor za prijavu prtljaga, kafeterija i prostor za iznajmljivanje prtljaga. Tu su, kako se sumnja, najčešće tražili male torbe ili rančeve u kojima putnici nose svoje najvrednije stvari.

Prilikom hapšenja trojice državljana Srbije zaplenjene su bežične slušalice, kao i odeća i pribor za koji se sumnja da su koristili prilikom krađa.

Za uhapšene se navodi da imaju policijske dosijee za slična dela i da su se već pojavljivali pred sudovima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike