Osuđen sestrić Veljka Belivuka: Dobio 10 godina za ubistvo najboljeg druga! Raširio ruke da ga zagrli, pa ga ubo nožem u srce

03.04.2023

13:50

2

Autor: Lj.K.

U završnoj reči punomoćnik porodice ubijenog istakao da je odbrana okrivljenog u najmanju ruku sramna

Osuđen sestrić Veljka Belivuka: Dobio 10 godina za ubistvo najboljeg druga! Raširio ruke da ga zagrli, pa ga ubo nožem u srce
Veljko Belivuk bio na vezi sa policijom - Copyright Veljko Belivuk Tanjug/Rade Prelević

Odlukom Višeg suda u Beogradu Damir Ibrahimivić, sestrić vođe zloglasne kriminalne grupe Velljka Belivuka, osuđen je danas na 10 godina zatvora za ubistvo druga Ivana Trifunovića u naselju Doktor Ivan Ribar pre dve godine.

U završnim rečima punomoćnik porodice ubijenog, advokat Slavka Babić, istakao je da je odbrana okrivljenog u najmanju ruku sramna.

- Porodica je očekivala da će se okrivljeni pokajati i razrešiti motiv ubistva. Kao advokat, smatram da je tužilaštvo trebalo da stavi na teret okrivljenom krivično delo teško ubistvo, jer je očigledno da je okrivljeni na svirep i podmukao način ubio svog najboljeg prijatelja sa kojim se družio od vrtića. Okrivljeni je iskoristio naivnost najboljeg druga koji mu je te noći prilazio raširenih ruku, kao dotadašnjem prijatelju, i zabio mu nož u srce. Za gubitak sina i brata nijedna presuda ne može da bude satisfakcija - rekla je Slavka Babić.

Branilac Ibrahimovića, advokat Miloš Malidžan, zatražio je u završnoj reči oslobađajuću presudu za svog klijenta.

Naveo je da okrivljeni nije imao nikakav motiv da ubije svog najboljeg druga, kao i da je video osobu koja se nalazila pored Trifunovića u momentu kada im je on prilazio.

Malidžan je istakao da je predmet za koji tužilaštvo tvrdi da je bio nož u rukama okrivljenog zapravo ključ ili olovka. On je na kraju rekao da tužilaštvo nije dostavilo nijedan dokaz da je Ibrahimović učinio ovo teško krivično delo.

Ibrahimović se tereti da je u januaru 2020. godine, posle žurke za doček srpske Nove godine, nasred ulice zario nož u srce svom najboljem drugu, a posle toga mu govorio „da izdrži“ na putu do bolnice.

Tragedija se dogodila samo nekoliko stotina metara od stana na Novom Beogradu u kome je ubijeni živeo sa porodicom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike