Brat nestalog mladića na Dunavu: Nećemo odustati, nastavljamo potragu

01.04.2023

13:04

0

Pešaci koji su se dobrovoljno prijavili da učestvuju u potrazi za mladićima, okupili su se kod restorana ''Renato'' i krenuli nizvodno

Brat nestalog mladića na Dunavu: Nećemo odustati, nastavljamo potragu
Rečna policija - Copyright MUP

Potraga na Dunavu za trojicom nestalih mladića je i ovog jutra u toku, a brat jednog od njih, Dušan Marković, rekao je da će potragu nastaviti.

Kako je istakao, pešaci, koji su se dobrovoljno prijavili da učestvuju u potrazi za mladićima, okupili su se kod restorana ''Renato'' i krenuli nizvodno.

- Danas je manji broj pešaka zbog vremenskih uslova, koji nisu loši u smislu da je nebezbedno, već su samo ljudi manje motivisani po nepovoljnim vremenskim uslovima, ali može da se radi, isto tako i na reci - rekao je Marković i dodao da se desetak plovila uputilo sa bezbednosnim prslucima, sa ljudima koji su, kako je rekao, iskusni u čamcu, ali i da je danas znatno manje plovila u odnosu na prošli vikend, kada ih je bilo 50.

Printscreen/Facebook/24sedam
 

Prema njegovim rečima, konkretnih rezultata još nema, situacija na terenu se menja i imaju manje kapacitete i zbog toga ne mogu da obiđu ceo teren.

- Rečna policija apsolutno radi svoj posao sa tri - četiri plovila, sa žandarmerijom koja ima čamac sa sonarima. Ronioci su spremni, ukoliko nešto nađu. Dodatno imamo službe koju su u komunikaciji sa nama izašle, plus naših 10, sve ukupno dvadesetak plovila, što nije dovoljno - rekao je Marković i dodao da je jučerašnji fokus bio na ostrvu Forkontumac, gde su prebacili pešake sposobne za potragu na obali.

Kako je istakao, ti pešaci su prešli svaki milimetar i nema potrebe da se ide na tu lokaciju, ali da se vodostaj reke menja i da se zato na dva dana odustaje od pretrage tog ostrva.

Kako je ocenio, sledeće radne nedelje će u zavisnosti od kapaciteta videti da se još neka ekipa tamo uputi, ali i da neće više radnim danima pozivati dobrovoljce da se uključuju.

- Nastavljamo dalje sigurno i ne odustajemo, ali samo da vidimo da budemo organizovani da svi budu u jednom ili dva dana, kako ne bi rasipali dobru volju i na radne dane, već da svi u isto vreme izađemo  rekao je Marković i dodao da razmatraju kako će i u kom obimu nastavili dalje.

Podsećamo da je u toku je potraga za trojicom mladića koji su u noći 18. marta nestali na Dunavu, pri prevrtanju čamca blizu leve obale Dunava, kod Pančevačkog mosta i da svako ko želi da ide u potragu čamcima, pozove Dušana Markovića na broj telefona 0637201202, kako bi ih on uputio gde bi najbolje bilo da pretražuju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike