Kamiondžija pokušao da prokrijumčari robu vrednu 6. 000 evra

25.09.2020

13:49 >> 13:51

0

U kamionu slovenačkih tablica, za čijim volanom je bio srpski državljanin (38), pronađena je različita roba, od cipela i odeće do auto - delova i kompjute

Kamiondžija pokušao da prokrijumčari robu vrednu 6. 000 evra
Copyright Zaplenjena roba Foto: Uprava carina

Na graničnom prelazu Bogojevo carinici su juče sprečili pokušaj krijumčarenja različite robe, koja je pronađena u automobilima natovarenim na kamionu, a vrednost zaplenjene robe dostiže čak 6. 000 evra, navode iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven, oko 18 sati, na ulazu u Srbiju, kada je na red za kontrolu stigao kamion slovenačkih tablica, natvoren sa osam polovnih automobila iz Švajcarske. Za volanom je bio državljanin Srbije (38), koji je prijavio da pored automobila ima samo nekoliko setova polovnih brisača i diskova, kao i tri kompleta rezervnih točkova za automobile.
– Međutim, prilikom detaljne kontrole u natovarenim automobilima pronađena je nova obuća, novi i polovni auto – delovi, kao i oprema za računare i mobilne telefone. Oko 400 komada pi-si i nintendo igrica, kertridža, tastatura, opreme za kompjutere i telefone, novih i polovnih autodelova, kao i 20 pari muških i ženskih cipela bilo je sakriveno ispod sedišta i patosnica, u prtljažnicima i drugim fabričkim šupljinama prijavljenih vozila – saopšteno je iz Uprave.
Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike