Srbin (42) uhapšen u Španiji sa još šest osoba: U kući uzgajali marihuanu, odali ih jaki mirisi (FOTO)

21.03.2023

12:30

0

Autor: M. B.

Grupa je drogu prodavala sama, bez posrednika

Srbin (42) uhapšen u Španiji sa još šest osoba: U kući uzgajali marihuanu, odali ih jaki mirisi (FOTO)
Copyright Printscreen/Guarada civil

Sedam osoba, među kojima je i jedan državljanin Srbije, uhapšeno je u Španiji zbog trgovine drogom, u policijskoj akciji pod nazivom "Go Grin".

U akciji su zaplenjene 583 stabljike marihuane i 4.132 sadnice spremne za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša  i više od 83.000 evra u gotovini što, prema rečima portparolke tužilaštva, ukazuje na to da se radi o "velikom poslu".

Printscreen/Guarda civil
 

Pretresi su obaveljeni na pet lokacija, a takođe je zaplenjeno i tri grama kokaina, dva vozila i devet mobilnih telefona.

El Pais piše da su uhapšeni jedna Španjkinja (35) i petorica Španaca uzrasta od 24 do 45 godina i jedan Srbin (42), a terete se za krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine drogom, pripadnost kriminalnoj organizaciji i za krađu električne energije.

Komšije digle uzbunu

Stanovnici San Martin de la Vega, jednog od gradova u kom su uhapšeni prodavali marihuanu bili su ti koji su alarmirali policiju prošlog oktobra.

Printscreen/Guarda civil
 

Oni su prijavili jake mirise koji su ih podsećali na miris marihuane koji se osećaju iz jedne kuće, kao i česte nestanke struje. 

To je diglo veliku bunu u komšiluku, jer im je vrlo brzo postalo jasno da se u kući nalazi plantaža marihuane.

Tokom istrage, španska policija otkrila je da se radi o kriminalnoj organizaciji koja se bavi trgovinom droge u velikim razmerama, uglavnom marihuane i hašiša.

Sami prodavali drogu

Španski mediji navode da su drogu prodavali sami, bez posrednika, u najmanje dve provincije, Madridu i Toledu, a i dalje se istražuje mogućnost da su se proširili i po ostalim gradovima.

Printscreen/Guarda civil
 

Portparolka tužilaštva je navela da su imali visok stepen hijerarhije i svaki član grupe je imao tačno određenu ulogu.

Kako se navodi, proverom evidencije je utvrđeno da su bili priključeni na struju na crno, tj. bez plaćanja, i saznali smo da jesu preko složenih električnih instalacija koje predstavljaju veliki bezbednosni rizik.

U dve kuće, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe je imala više prilagođenih prostorija za postavljanje novih useva, i na taj način su planirali da prošire dalje svoju proizvodnju.

Navodi se da, iako ova grupa nije imala vođu, najstariji Španac je "imao sve".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike