Laza Bombaš nudi 150.000 evra da se brani sa slobode: Vođa "valjevske grupe" štrajkuje glađu, oslabio 40 kilograma i ne može da hoda!

15.03.2023

23:23

0

Milan Lazarević štrajkuje od 12. oktobra, ne uzima hranu, a kad nije mogao da stoji na nogama jedva pristao na infuziju

Laza Bombaš nudi 150.000 evra da se brani sa slobode: Vođa "valjevske grupe" štrajkuje glađu, oslabio 40 kilograma i ne može da hoda!
Milan Lazarević zvani Laza bombaš - Copyright Printcsreen/Mup

Vođa "valjevske grupe" Milan Lazarević (52), zvani Laza Bombaš, kako 24sedam saznaje, ponudiće jemstvo od 150.000 evra da bi se branio sa slobode. Klan iz Valjeva tereti se za ubistvo boksera Željka Đedovića  2009. godine, iznudu, nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje dokumenata,

Lazarević štrajkuje glađu u Centralnom zatvoru u Beogradu pet i po meseci, za to vreme smršao je 40 kilograma. On ne uzima hranu, već samo vodu. Kad više nije mogao da hoda, pristao je da mu daju infuziju u bolnici Centralnog zatvora. U štrajk je stupio 12. oktobra kad mu je sudija Svetlana Aleksić odredila pritvor, pošto je napustio sudnicu Specijalnog suda u Beogradu, bez javljanja. On je tvrdio da mu je bilo loše, te da je izašao i otišao kod lekara.

Laza Bombaš je uhapšen 2009. godine i u pritvoru je proveo sedam i po godina. Za to vreme bio je u strogo čuvanom delu CZ-a. Pušten je potom u kućni pritvor uz nanogvicu i branio se sa slobode.

Devetorici članova "valjevske grupe“ sudi se punih 13 godina. Za to vreme promenjene su četiri sudije, odloženo je u proseku svako drugo suđenje, a nije doneta nijedna presuda koja se odnosi na celu grupu.

Zoran Jeličić, pripadnik "valjevske grupe”, osuđen je u međuvremenu na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine za napad na Vojislava Jovovića, advokata koji mu je postavljen po službenoj dužnosti u drugom postupku.

MUP
Zoran Jeličić

Jeličić je, kako je rekao tokom iznošenja odbrane, bio revoltiran nedovoljnim angažovanjem i zalaganjem branioca Jovovića za njegov predmet, sa kojim nije imao gotovo nikakvu komunikaciju.

Suđenje sve vreme prate mnogobrojne kontroverze, kršenje zakona i drugi proceduralni propusti, kao i ekscesi koje je uglavnom priređivao optuženi Zoran Jeličić. Podneto je i više od 250 zahteva za izuzeće koji su se odnosili kako na prethodno, tako i na veće koje trenutno sudi.

Tokom sudskog postupka Jeličić je pokušao sebi da prereže vrat u sudnici, mokrio je pred sudskim većem i udario branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti, a potom je sudiji poslao pismo u kome joj preti smrću. Drugo preteće pismo poslao je u novembru prošle godine i to iz bekstva.

On je, pored ostalog, u pismu pisanom rukom naveo da ga je sudija Aleksić, zbog nezakonitog postupanja primorala da donese tešku odluku - da je ubije i da će sve učiniti da tako bude.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike