"Da li si ti Trivo?": Jovana (19) maloletnici pretukli štanglama i motkama u Bačkoj Palanci, ima amneziju - "Sina su mi napali navijači"

14.03.2023

12:54

0

Autor: M. B.

Jovan J. je brutalno pretučen u nedelju oko tri sata posle ponoći, dok je sa devojkom čekao taksi nakon noćnog izlaska

"Da li si ti Trivo?": Jovana (19) maloletnici pretukli štanglama i motkama u Bačkoj Palanci, ima amneziju - "Sina su mi napali navijači"
Vršnjčako nasilje / Ilustracija - Copyright Profimedia

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana još dvojici maloletnika iz Bačke Palanke koji se sumnjiče da su zajedno sa drugom dvojicom maloletnika brutalno pretukli 19-godišnjeg Jovana J. Mladić je napadnut u nedelju oko tri sata posle ponoći, dok je sa devojkom čekao taksi nakon noćnog izlaska.

Sud im je odredio pritvor zato što postoje okolnosti koje ukazuju na to da će ometati postupak uticajem na svedoke, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Sud je juče takođe odredio pritvor drugoj dvojici maloletnika, a njih četvorica se terete za krivično delo ubistvo u pokušaju. 

"Da li si ti Trivo?"

Pera J., otac pretučenog mladića, naveo je za "Kurir" da je šokiran zbog onoga što se desilo njegovom sinu.

- Dete je jedva izvuklo živu glavu zbog nekih huligana koji su mu iz čista mira prišli i pretukli ga toliko da sada ne zna ni ko je - rekao je otac Jovana J.

Naveo je da je njegov sin bio u provodu sa devojkom i da se u parku na klupi našao jer je čekao taksi. Tada su mu prišla dvojica napadača i obratila mu se rečima: "Da li si ti Trivo?"

- Kada je rekao da nije, oni su nešto gunđali, a zatim otišli, ali ne zadugo. Za pet minuta vratili su se, ali u pojačanom sastavu. Njih četvorica prišla su mom Jovanu i njegovoj devojci i počela da ga tuku motkama i štanglama - kaže otac povređenog, i dodaje da su ga toliko nemilosrdno tukli da je pao u nesvest, a da su nasilnici pobegli.

"Ima amneziju"

Dodao je da je njegov sin sada u bolnici i da nije u životnoj opasnosti.

- Ima unutrašnje krvarenje mozga, slomljena mu je jagodična kost i zatvoreno mu je oko. U svesnom je stanju i nadam se da će se ubrzo oporaviti - rekao je Jovanov otac, i dodao da njegov sin sada ima amneziju i da se pita zašto je u bolnici.

Pera je dodao da mu je doktorka rekla da je sreća da mu je sin preživeo, jer da ga je neki od nasilnika udario samo dva milimetra sa leve strane, udarac bi bio koban. Dodao je da mu je jako teško da ga gleda u takvom stanju, ali mu je najbitnije da je živ i da će biti dobro.

Navodi i da je u pitanju grupa mladića iz navijačke grupa "Familija" koji, prema njegovim rečima, mnogima stvaraju probleme.

- Boriću se za svoje dete, koje mrava ne bi zgazilo. Nedužan je, a neko je iz nekog svog ludila odlučio da mu oduzme život. Jedan od maloletnika koji je učestvovao u napadu nad mojim sinom je pre deset dana nožem izbo čoveka i našao se na slobodi. Eto, šta će takav klinac na slobodi?! - rekao je otac napadnutog mladića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike