Pajtićev blizak saradnik uhapšen zbog silovanja: Nekadašnji funkcioner DS-a obećao devojci (21) stan i posao, pa je namamio u stan!?

11.03.2023

13:16

0

Egić je navodno zatražio od žrtve da imaju seksualni odnos što je ona odbila, pa ju je on potom upotrebom sile na to primorao

Pajtićev blizak saradnik uhapšen zbog silovanja: Nekadašnji funkcioner DS-a obećao devojci (21) stan i posao, pa je namamio u stan!?
Bojan Pajtić i Srđan Egić - Copyright ATAImages/ A.A./Printscreen/K1

Bivši funkcioner Demokartske stranke u Novom Sadu i blizak saradnik Bojana Pajtića, Srđan Egić (42) osumnjičen je da je silovao devojku (21) iz Kule u sredu, na 8. mart, koja je došla u Novi Sad da traži stan za iznajmljivanje.

Nezvanično, devojka je u policiji rekla da se sa Egićem upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. Blizak saradnik Bojana Pajtića joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao. 

Printscreen/YouTube/srdjan egic
Srđan Egić

Zatim ju je, pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo u svoj stan.

Egić je tamo navodno zatražio od žrtve da imaju seksualni odnos što je ona odbila, a on ju je navodno potom upotrebom sile na to primorao. Devojka je uspela nakon toga da pobegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavestila tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena devojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je optužila nekadašnjeg funkcionera Demokartske stranke, koji je juče uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati. 

Pajtićev saradnik će uz prijavu da je počinio krivično delo silovanje u zakonskom roku biti priveden u novosadsko Više javno tužilaštvo na saslušanje.

Nikola Novakovic/ATAImages
Bojan pPajtić

Iako mu je blizak saradnik, Bojan Pajtić se za sada nije oglasio povodom hapšenja Egića. To je verovatno i očekivano, s obzirom da je nekadašnji predsednik DS-a uvek ostajao nem na svoje brojne afere koje su isplivale u javnost.

Ko je Srđan Egić?

Inače, Srđan Egić je od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD kada ga je smenila vladajuća Srpska napredna stranka. Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Bio je na listi Ujedinjene demokratske Srbije na parlamentarnim izborima 2020. godine, koalicije koju su osnovali SRBIJA 21 i Vojvođanski front predvođeni Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike