Uvozila polovne automobile, pa ih prodavala za gotovinu: Uhapšena predstavnica šabačke firme - oštetila budžet Srbije za više od 73 miliona!

27.02.2023

12:22

0

Autor: M. B.

Osumnjičenoj je određena mera zadržavanja do 48 časova

Uvozila polovne automobile, pa ih prodavala za gotovinu: Uhapšena predstavnica šabačke firme - oštetila budžet Srbije za više od 73 miliona!
Ilustracija - Copyright Profimedia/pixabay

Žena koja je odgovorno lice jednog privrednog subjekta uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično delo poreske utaje i poreske prevare i na taj način oštetila državni budžet za više od 73 miliona dinara.

Osumnjičena je uhapšena u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Sumnjiči se da je, u periodu od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine, vršila uvoz polovnih automobila, koje je zatim prometovala fizičkim licima za gotov novac koji nije uplaćivala na račun privrednog društva, niti je promet evidentirala u poslovnoj dokumentaciji društva.

U saopštenju se navodi da je na navedeni način izbegla obračun i uplatu PDV, poreza na prihode od kapitala i naknadu za uvezene proizvode, čime je oštetila budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od preko 73,1 milion dinara.

Osumnjičenoj je određena mera zadržavanja do 48 časova i ista je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom javnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike