"Palo" osmoro zbog krijumčarenja migranata: Tokom pretresa stanova pronađena ogromna svota novca i 11 mobilnih telefona!

23.02.2023

07:31

0

Autor: J. J.

Sumnja se da su članovi ove kriminalne grupe, od oktobra do decembra 2022. godine, uz novčanu naknadu, prevozili migrante

"Palo" osmoro zbog krijumčarenja migranata: Tokom pretresa stanova pronađena ogromna svota novca i 11 mobilnih telefona!
Ilustracija - Copyright Pixabay/RayMediaGroup

Policija je uhapsila osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je jutros MUP.

Uhapšeni su D. J. (58), odgovorno lice jednog autoprevozničkog preduzeća iz Niša, kao i zaposleni u toj firmi D. S. (45), D. M. (28), E. T. (34), S. S. (38), S. S. (50), S. K. (52) i S. Z. (46), dok se za jednom osobom intenzivno traga.

Sumnja se da su članovi ove kriminalne grupe, od oktobra do decembra 2022. godine, uz novčanu naknadu, prevozili migrante od Dimitrovgrada do Pirota i Niša.

Policija je pretresom stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili, kao i autoprevozničkog preduzeća, oduzela tri autobusa korišćena za izvršenje krivičnog dela, 9.600 evra i 132.210 dinara, kao i 11 mobilnih telefona.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Ovu akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, zajedno sa Upravom kriminalističke policije i Upravom granične policije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike