Drama na granici sa Mađarskom: Migranti merdevinama i kamenjem pokušali da probiju ogradu

30.09.2020

08:34 >> 13:29

0

Grupa od 40 migranata noćas je u okršaju s mađarskom policijom polomila jedno policijsko službeno vozilo i nadzornu kameru, a zatim su usledila i hapšenja

Drama na granici sa Mađarskom: Migranti merdevinama i kamenjem pokušali da probiju ogradu
Copyright Migranti pokušavaju nasilno da pređu granicu Promo/police.hu

Mađarska policija zaustavila je noćas grupu od  40 migranata, koji su nasilno pokušali da pređu iz Srbije u Mađarsku. Za proboj preko granice koristili su merdevine, a u jednom trenutku čak su gađali policajce kamenicama i oštetili njihova vozila i kamere, saznaje 24sedam.rs

Incident se dogodio u noći između utorka i srede, na graničnom prelazu Roske, kada je mađarska policija preko termalnih nadzornih kamera primetila veliku grupu migranata koja na agresivan način pokušava da pređe granicu i dočepa se Evropske unije.

Kamenice letele prema policiji, zbog čega su usledila i hapšenja Promo/police.hu

– Migranti su uz pomoć merdevina pokušali da se popnu na graničnu ogradu i ilegalno uđu u Mađarsku, na nekoliko deonica duž granice, u manjim grupama. Policajci su s druge strane pokušavali da spreče migrante da pređu, međutim,  tada su postali nasilni. Bacali su kamenje i oštetili kameru graničnog nadzora i dva službena automobila – navodi mađarska policija i dodaje da je uhapsila trojicu migranata,  koji su se izjasnili kao državljani Sirije. Kod sebe nisu imali bilo kakva dokumenta.

Protiv njih biće pokrenut krivični postupak zbog krivičnog dela nasilja nad službenim licem,  učestvovanje u neredima ili ilegalan prelazak granice.

Podsetimo, prošle nedelje mađarska policija je uhapsila 26 migranata, a sa njihovim hapšenjem otkrivena su dva velika tunela ispod ograde srpsko – mađarske granice. Jedan od tunela bio je dugačak čak 16 metara. Sumnja se da su podzemne prolaze koristili za ilegalan prelazak u Evopsku uniju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike