Beogradski davitelj je lepu doktorku obukao u svečano odelo, pa pokušao da se ubije: On će na slobodu, a njena majka svaki dan ide na grob!

15.02.2022

17:00

0

Aleksandar Šundić u Palati pravde pokušao da skoči sa drugog sprata

Beogradski davitelj je lepu doktorku obukao u svečano odelo, pa pokušao da se ubije: On će na slobodu, a njena majka svaki dan ide na grob!
Stela Gundelj ubijena pre 10 godina - Copyright Facebook/In Memoriam Stela Gundelj 1987 - 2013.

Beogradski davitelj Aleksandar Šundić (33), koji je osuđen na 15 godina robije za stravično ubistvo lepe i mlade doktorke Stele Gundelj (26), mogao bi se uskoro naći na slobodi jer je već odležao dve trećine kazne.

Na današnji dan, pre deset godina, on je pokušao da se ubije skokom sa drugog sprata Palate pravde, u koju je doveden nakon dvodnevne policijske potere.

Uhapšen je u dan ranije, u zoru, u studentskom domu na Karabrumi gde se skrivao nakon ubistva počinjenog 13. februara 2013. godine u iznajmljenom stanu na prvom spratu u Ulici Radovana Simića Cige 46, u beogradskom naselju Medaković, gde je Stela živela.

Prema svedočenjima prijatelja, bili su u vezi oko godinu dana, a početkom godine Stela ga je ostavila.

Tog kobnog dana Šundić je došao u njen stan. Izbila je svađa koja je kulminirala bacanjem stvari po sobi, a završila se tragedijom.

Aleksandar je Steli rukama snažno stezao vrat sve dok ga nije polomio. Zatim ju je presvukao i obukao u odelo za izlazak. Sedeo je pored nje nekoliko časova i pio viski. Uzeo je nož i pokušao sebi da prereže vene, ali bezuspešno. Potom je otišao iz stana, skrivajući se po gradu. U tim satima jednom od prijatelja rekao je da se živ neće predati policiji.

Facebook/In Memoriam Stela Gundelj 1987 - 2013.
Majka Katica svakog dana dolazi na ćerkin grob

Međutim, 14. februara je uhapšen, a na saslušanju u policiji priznao je ubistvo, rekavši da je to učinio u naletu ljubomore.

U svoju odbranu kazao je da, kada je shvatio šta je uradio, pokušao je da joj izvuče jezik i da joj da veštačko disanje, ali bezuspešno.

Osuđen je na 15 godina robije koju izdržava u požarevačkoj Zabeli.

Na groblju u Staroj Pazovi, počiva ubijena Stela Gundelj. Njena majka Katica svako jutro pre posla ode na groblje.

- Palim joj sveću, ljubim hladni kamen umesto svog deteta. Kuvam kafu i ostavljam na spomeniku umesto da je delim sa njom uz veselo ćaskanje. Često poželim nešto da joj javim, kažem, a onda se javi ono strašno pitanje zašto se njoj to dogodilo, kaže neutešna majka.

Pita se često kako je moguće da još uvek živi sa neizmernim bolom. Svoju lepu Stelu često sanja, preispituje sebe šta je mogla učiniti da spreči zločin.

- Tog kobnog dana, kraj njenog kovčega, moja mlađa ćerka mi je rekla :“Mama, trebaš mi.“ Zato nisam odustala od života, rekla je Katica Gundelj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike