Monstrum osuđen na doživotnu po drugi put: Izbo bivšu suprugu (59) na parkingu, jer je našla partnera!

12.04.2021

18:45 >> 12:46

0

Oružje kojim je počinjeno ubistvo nikada nije pronađeno i nema direktnih svedoka. Stoga je sudsko veće moralo da se osloni na više od 100 indirektnih svedo

Monstrum osuđen na doživotnu po drugi put: Izbo bivšu suprugu (59) na parkingu, jer je našla partnera!
Copyright Ilustracija/Pixabay

Nemački državljanin srpskog porekla (66) iz Levenštajna u Nemačkoj osuđen je po drugi put na doživotnu kaznu zatvora zbog brutalnog ubistva svoje supruge (59) pre četiri godine! Srbin je nasred ulice nasumično ubadao svoju bivšu suprugu nožem, samo zato što je bio ljubomoran, jer je pronašla novog partnera!

Nemačku je šokirala tragedija krajem marta 2017. kada je ubijena žena nasred ulice. Ona je radila na kiosku, a kobnog dana je krenula s posla ka svojoj kući. Dok je išla ka svom vozilu, nju je napao njen bivši suprug i ubadao je nožem dok nije izdahnula.

Odmah posle zločina sumnja je pala na Srbina, koji je uhapšen, a zatim je 2018. je osuđen na doživotnu kaznu.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

-Sumnjalo se da je izbo svoju bivšu suprugu zbog ljubomore, jer je pronašla novog partnera. U toku suđenja Nemac sa srpskim korenima je sve vreme negirao zločin – pišu nemački mediji i dodaju da su istragu nažalost obeležile brojne manjkavosti zbog čega je njegovo suđenje počelo ispočetka:

-Oružje kojim je počinjeno ubistvo nikada nije pronađeno i nema direktnih svedoka. Stoga je sudsko veće moralo da se osloni na više od 100 indirektnih svedoka koji su davali iskaz. U tom procesu 2018., odbrana optuženog je kritikovala brojne greške u istrazi, a kritikovano je i to što je policija prebrzo i jednostrano ciljala na supruga kao jedinog mogućeg počinioca – navode lokalni mediji.

Pixabay

Savezni sud pravde u Nemačkoj je ukinuo presudu, pa se Srbin pronovo našao na optuženičkoj klupi.

Pročitajte još:

-Presudom je veće sledilo zahteve javnog tužioca i pomoćnika tužioca koji zastupa punoletnu decu ovog para, dok se odbrana optuženog zalagala da dobije oslobađajuću presudu. Savezni sud pravde ukinuo je presudu krikitikujući činjenicu da je regionalni sud klasifikovao DNK trag na limenci piva, koja je pronađena na mestu zločina, kao “najvažniji dokaz”, ali da to nije adekvatno opravdano. Srbin je uhapšen dve nedelje posle ubistva –  navodi portal tag24.de

Međutim, zahvaljujući novim tragovima Srbin je po drugi put osuđen na doživotnu kaznu zatvora krajem marta 2021., a nemački mediji su ovo suđenje nazvali “mamutskim” zbog dužine trajanja.

Identitet osuđenog i žrtve nije poznat, a takođe je nepoznato da li je osuđeni ranije bio nasilan prema svojoj supruzi dok su bili u braku. Za sada nema informacija o eventalnim ranijim prijavama za porodično nasilje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike