MUP demantovao incident u kruševačkoj školi: Nije naoružani muškarac, već dete sa gipsom!

14.02.2023

19:25

0

Autor: 24sedam

Policajci su odmah izašli na lice mesta i pregledom nadzornih kamera ustanovili o čemu se radi

MUP demantovao incident u kruševačkoj školi: Nije naoružani muškarac, već dete sa gipsom!
Ilustracija - Copyright RINA

Iako su mnogi mediji u Srbiji preneli vest da je naoružani muškarac uleteo u kruševačku školu, MUP je demantovao čitav slučaj.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova povodom lažne vesti koja je širila paniku i uznemirila javnost ističu da su apsolutno netačni navodi pojedinih medija koji su objavili da je naoružana osoba ušla u osnovnu školu u selu Dvorane.

Policijski službenici su odmah po prijavi iz osnovne škole u selu Dvorane kod Kruševca, da se nepoznata osoba kreće oko škole sa oružjem, izašli na lice mesta i proverom užeg i šireg područja škole utvrdili da prijava nije istinita.

Naime, policija je ustanovila da se učenik sa rukom u gipsu igrao u dvorištu škole, što je i potvrđeno pregledom video nadzora.

O ovom događaju policija je sačinila službenu belešku, budući da nije bilo elemenata niti krivičnog dela niti prekršaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzeti zakonske mere protiv osoba koje su širile paniku i uznemirile javnost i raditi na utvrđivanju izvora dezinformacije - ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike