Trta je ubijen u Južnoj Africi, njegov prijatelj čeka kaznu: Nasmrt pretukli biznismena

30.09.2020

13:27 >> 20:21

0

Autor: E. H.

Viši sud u Beogradu sutra bi trebalo da donese presudu Nikoli Bulatoviću (45) iz Kolašina za ubistvo iz 2009. godine. Njegov saučesnik Goran Relić Trta lik

Trta je ubijen u Južnoj Africi, njegov prijatelj čeka kaznu: Nasmrt pretukli biznismena
Copyright Nikola Bulatović i Goran Relić Trta Profimedia/MUP

Nikoli Bulatoviću (45) zvani Pidža, koji je nakon devet godina skrivanja uhapšen po srpskoj poternici  2018. u Kolašinu u Crnoj Gori, dana bi trebalo da bude izrečena presuda zbog ubistva Zvonka Pilčevića (37). Njegov saučesnik Goran Relić Trta (50) likvidiran je prošle godine u Južnoj Africi, gde se skrivao.

Izrešetan u auto-servisu

Goran Relić Trta (50) iz Zemuna izrešetan je na periferiji Johanesburga, u svojoj auto-mehaničarskoj radnji. Prema jednoj verziji, ubistvo se vezuje sa trgovinom narkotika i dugovima. Prema drugoj, stradao je kada se suprotstavio lokalnim kriminalcima, jer nisu hteli da plate popravku automobila.

Portal “Telegraf” prenosi da sud nije dobio zvaničnu potvrdu o Relićevoj smrti, ali je postupak u odnosu na njega razdvojio, pa će presuda sutra biti izrečena samo Bulatoviću.

Sumnja se da je motiv ubistva vlasnika menjačnice bio zelenaški dug koji je zbog kamata premašio milion evra

Zločin se dogodio u noći između 15. i 16. avgusta 2009. godine u Zemunu. Bulatović i Relić brutalno su pretukli Pilčevića koji je držao menjačnicu “Zvonce”. Kada su ga ubili batinama, telo su ubacili u automobil, odvezli ga u Svetotrojičinu ulicu u Zemunu i izbacili na trotoar.

Policiji nije trebalo dugo da rasvetli ovaj zločin. Utvrđeno je da iza njega stoje Bulatović i Relić, koji su od ranije bili poznati policiji zbog raznih krivičnih dela.

Sumnja se da je motiv ubistva vlasnika menjačnice bio zelenaški dug koji je zbog kamata premašio milion evra. Njegovi najbliži su tad pričali da Pilčević, koji nije imao dosije, ne duguje novac samo jednom čoveku, već je u tom lancu bilo više njih. Pored toga, on je, navodno, na sebe preuzeo i dugovanja bivšeg poslovnog saradnika, što je dovelo do toga da nikada nije mogao da izmiri dug.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike